Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

480 oldal, lesz olvasnivaló smile
A borítón a főszereplő viaskodik egy levágott szárnyú mantikórral?
Pont a Bosszúangyalt olvasom, eddig nagyon olvasmányos. Kicsit előreolvastam a Másodkor fejezet első néhány oldalába, az is nagyon hangulatos volt, de megvárom, míg a kötetben is elérek odáig big_smile Vannak esetleg ötletek más másod- vagy harmadkori történetekre? Jó lenne a Százháború és a Bosszúangyal után további írásokat olvasni abból a több ezer éves mitikus időszakból smile

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

Üdv!

Myst;
tényleg úgy néz ki, hogy "a fekete sarokban Monty Cora..." smile Kíváncsi lennék, hogy mit szólnak a dologhoz Tharr abasziszi hívei.

Örülök, hogy lesz Ynev regény az év végére; köszönöm a jó hírt dragondarknak!

"... A mohos szobor alapján a Bűvdudás nyakigláb alak lehetett különös szemekkel. ..."

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

Főnixek Parkjának főnixei:A Főnixek Parkja Ynev egyik csodájának számít különös növényzetével, melyek közül némelyik nem is erről az Anyagi Síkról származik. Nevét arról a hat különféle főnixről kapta, melyeket kétezer évvel (Első Törvénykönyv alapján P.sz. XVII. század*a szerk) ezelőtt Ediomad főhierarchája adományozott a város akkori hercegének (A Nagy Zöld és az Első Törvénykönyv alapján Vidiorta Da Tiomusnak*a szerk), békülékenysége jeléül. Ezek a főnixek évente egyszer, a Kettős Hold Ünnepén lángokba burkolózva szórakoztatják-riogatják Erion lakóit.
Ezekről a főnixekről szeretnék többet megtudni, már amennyi publikus lehet.  smile
1.Miféle lények is ők? Ősi, ynevi teremtmények még a világ sarjúkorából? Esetleg ittragadt őselemi szörnyek?
2.Mennyire számítanak amúgy intelligensnek (vö. sárkányok intelligenciája)?
3.Mivel táplálkoznak, ha táplálkoznak?
4.Kommunikálnak e elfszabásúakkal (embereket is ideértve), s ha igen, akkor miképpen?
5.Méretüket tekintve mekkorák lehetnek (A Nagy Zöldben van egy ábrázolása egyiküknek Maxtől a 328.-ik oldalon. Ott eléggé jókorának látszódik - szárnyfesztávja vagy 50+-os-)?  Ez az ábrázolás megáll e?
6.Mi közük lehet az ediomadi főhierarchához? Esetleg tipp arra nézvést, hogy mi lehetett a story, hogy Ediomad fekete lobogóhordozója békülni igyekezett Erion hercegével?
7. Miért pont a Kettős Hold ünnepére esik a főnixek tűzhalála és feltámadása? Ez esetleg valami ősi szakrál-mágikus együttállás miatt lehet, ami pont az ünnep idejére esik?
smile  smile

Utoljára Ettin szerkesztette (2018.11.07. 06:42:24)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

Szia András! Sziasztok többiek is!

Nem rémlik, hogy erről lett volna szó a fórumon korábban, de erről tud valaki valamit?

Üdv,
G

https://store.steampowered.com/app/8442 … KYMFLbPL-M

† Nemo me impune lacessit †

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

@Ettin: főnix ügyben lövésem sincs sajnos. Az idézett sorok keletkezése (1989) óta nemigen jutott szerep nekik.   

@Goston: ez a 600+ millióért fejlesztett játék tövig visszanyesett kotványa lesz, ahogy nézem. A nívóról mindent elmond, hogy még a M.A.G.U.S. nevet is rosszul használja, működőképessége a kommentek alaján nagyjából belőhető (hint: nem ez lesz a nagy áttörés Ynev számára).

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

Érdeklődnék, hogy mennyire aktuális még az, ami történelemként megjelent anno a Geofrámiában és a d20 magusban a 3700-as évek elejéről?
Eszerint a Manifesztációs háború vége (azt hiszem 3704) és 3720 közötti időszak a "boldog békeidők" másfél évtizede volt Yneven (eltekintve az említett Noir és Darton, valamint homályszekták megerősödésétől)

Vagy vannak említésre méltó események ebben az időszakban északon és délen egyaránt? Dálen gondolom több, hiszen meg kell szilárdítani az új dzsad birodalmat, aztán ott van Shadon és Gorvik uniója stb, ami gondolom azért nem volt ennyire békés átmenet, hiszen biztos voltak belső ellenzők, lázadók, kerékkötők stb.

Bár, engem bevallom az északi történések érdekelnének jobban, de azokra még következtetni sem nagyon tudok, mivel a XIV. Zászlóhábőrú végétől a Halva Született toroni megszületéséig majd 50 évről nem sok mindent tudni. smile Illetve, lehet erről az időszakról valahol bővebben olvasni?

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

@anarion: nyilatkozni csak a Geoframia tartalmáról tudok, ami nagy vonalakban (értsd: az évszámok többsége változni fog) máig aktuális. Az általad említett boldog békeidők az ynevi közmegítélés szerint a p. sz. 38. század hajnalától annak közepéig, egy teljes helyi emberöltőn át tartanak.
Dél: a Hradzs megszilárdulására nem vennék mérget, az ízig-vérig átmeneti formáció. Shadon és Gorvik perszonáluniója (egyazon uralkodó általi kormányzása) nem a két állam összeolvadását jelenti - már az ezt megalapozó közös vallási-eszmei platform kialakulásához is több nemzedéknyi időre lesz szükség.
Észak: a XV. szászlóháború két külön felvonása és nagyjábóli lefolyása marad, de a Geoframiában vázolt eseménylánc korábban (a '780-as évek helyett a '750-es években) kezdődik, így a finálé is a 38. századon belülre esik. Ennél messzebbre momentán én se látok a kontinens jövőjébe. smile

@mindenki: ezúton kérek elnézést azoktól, akiknek az elmúlt két hétben nem válaszoltam. Igyekszem pótolni a mulasztást, kezdve ezzel:

@Myst: felteszem, az Úri passzióról van szó, amit egy evilági bűnügy, az 50-es évek Londonjában történt Raglan-gyilkosság ihletett.
A szöveg közvetlenül nem mondja ki, de a kártyások a shadoni trónörökös asztaltársaságának tagjai, akik - a mundér és a nemesi becsület védelmében - alibit igazolnak a szeretőjét halálra verő generálisnak. Ugyanezen a módon teszik lehetővé Garmacor számára, hogy az áldozat apjának megbízásából, de a rendszer nevében, igazságot szolgáltasson. A személyes látogatásra azért van szükség, hogy az emléke valódi, az érintettek tanúságtétele kellőképp hiteles legyen.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

Köszönöm a rávilágítást. Nagyjából akkor összeállt a sztori, ha jól emlékszem, amikor Garmacor megjelenik a generálisnál, az utóbbi magyarázkodásában volt valami, ami megzavart, de így már világos.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

@Myst: nmt.

@Gulandro: a blood sport egész kevéssé kyr - sokkal inkább ryeki-toroni - dolog, szóval nem igazán érzem magam illetékesnek benne. Ami biztos: a toroni típusú viadalt kitaláló-leíró Kovács Adrián kulcsnovellájának (Csontok és kövek) hőse nem rabszolga, hanem boszorkánymester-tanonc, aki ugyanazért vállalja be az arénát, amiért irl bölcsászlány a rúdtáncot: valamiből élnie kell. smile
Most komolyan: az olyan műfajokban, ahol nagy az érdeklődés és sok a pénz, a sztárok társadalmi mobilitásának se nagyon lehet gátat szabni. Mivel a toroni berendezkedés épp ennek a dinamizmusnak a kiküszöböléséről szól, a viadorok (a gladiátor legalább annyira ynev-idegen szó, mint a mithrill) zöme semmiképp nem lehet obsor kasztú, mert akként csak halálos fenyegetéssel tudnák őket küzdelemre bírni, ami sok minden volna, csak szórakoztató nem.
A fentiekből következik, hogy rabszolga-viadorok csak háztáji/kisközösségi arénákban fordulnak elő, és éppúgy fogyóeszköznek számítanak, mint ideát a harci kakasok/kutyák.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #4

Ahoy,

Gáspár András: nagyon szépen köszönöm a választ.

Utoljára Gulandro szerkesztette (2018.11.11. 11:46:57)