Hozzászólás: Beszélgető

Tehát tengerpart, 100-150 ezres város (itt már nem ismer mindenki mindenkit), esetleg pár kisebb településsel pluszban, azoknak már nem muszáj a tengerpart.

Na, ennek az államocskának kellene egy hely a térképen.

 

Hozzászólás: Beszélgető

Üdv' Ilyen heterogén összetételű városnak leginkább a Déli városállamok között lehetne létjogosultsága, valahol a Hat város és a Kereskedőhercegségek között. Mivel ez a környék fehér volt, elvileg bárhová oda lehetne tenni. Ami érdemes megfontolni. Mennyire hangsúlyos Domvik egyházának szerepe? Az északi parton, a Kereskedőhercegségekben jelen van, de a Déli városállamokban csekélynek mondható a jelenlétük és a befolyásuk is. A másik problémás a gorviki diaszpóra. A fentiek rájuk vonatkoztatva, Gorviktól nyugat felé távolodnak egyre kevésbé valószínű, hogy életképesek lennének. Röviden a javaslatom: a déli városállamok területén, minél közelebb a Kereskedőhercegségekhez.

Megjegyzés: a Gályák tengerének déli partját nem javasolnám, arrafelé (Dovorig) elég erős a shadoni befolyás (érdekszféra), ami miatt nem valószínű komolyabb gorviki enklávé jelenléte.

Tartalmába nem igazán szeretnék beleszólni, de talán megfontolandó lenne a gorviki hadúr helyett egy "kalóztestvériség" szerepeltetése.

Kiegészítés: botor módon azt feltételeztem, hogy a városnak Délvidéken kell helyet keresni, holott Északon is akadna megfelelő. Abaszisztól Rowonig bárhol lehetne helyet találni neki a Quiron-tenger mentén. Ennek a megközelítésnek előnye, hogy a fentebb leírtakat (lásd Shadon és Pyarron befolyását) nem kell figyelembe venni.

Utoljára dragondark szerkesztette (2015.05.01. 17:10:47)

 

Hozzászólás: Beszélgető

@Dragondark: No igen, nem írtam le mindent - de kitaláltad.

Szóval
- Gályák Tengere, északi partvonalat akartam eleve, akkor "valahol ott".

- Domvik egyháza - ma találtam ki - azért van ott, mert valamelyik helyi kalmárcsalád kereskedik Shadonnal és ha úgy futnak be, hogy induláskor is egy valódi Domvik pap áldotta meg őket, az sok bonyodalomtól menti meg őket, pláne, hogy a legénység is részben shadoni. Az lehet, hogy mostanra már vakarja a fejét, mivel nem rentábilis az Egyetlen templomocskájának dotálása és a  helyiek se özönlenek annyira - de azért helyi születésű karakter már lehet Domvik papja.

- con Sansatenában van még pár jó év, mint karizmatikus vezetőben. Ha ő nyugdíjba vonul (esetleg pont egy ramierával a bordái között), akkor lehet, hogy egy-két éven belül feloszlik a gorviki diaszpóra.

- A Villámtorony koncepciója Hergolra készült, tehát azon "hegeszteni kell", hogy ne egy szimpla "Hergol 2" legyen.

- A város megtámadó "hadúr" éppenséggel fegyveres tengeri kéregetéssel egészítette ki a jövedelmét (amíg aztán bele nem futott úgy háromszázezer voltba ), de ezt Gorvikban - úgy érzem - nem szokták felhánytorgatni, amíg az "hadgyakorlatok és éleslövészetek" után "örökölnek" némi gazdátlan holmit, netán
egy kissé megpörkölődött és véres, de javítható hajót.

+Köszönöm.

Utoljára KLM szerkesztette (2015.05.01. 21:09:47)

 

Hozzászólás: Beszélgető

Üdv!

KLM írta:

- A Villámtorony koncepciója Hergolra készült, tehát azon "hegeszteni kell", hogy ne egy szimpla "Hergol 2" legyen.

KLM;
épp azért "jöttem", hogy megkérdezzem: a villámmesteri rend mennyire része még a koncepciónak? Merthogy az meglehetősen szaglik Hergoltól.

De közben eszembe jutottak egyebek is...

- Vallási sokszínűség: a palettán jelen van(nak) tehát Antoh, Ellana, Dreina, a dzsad triász, Domvik és Ranagol papja(i). A város állandó lakosságának zöme milyen valláson van? Pyarronita?

- Terveztél a városnak kyr előzményeket? (Felteszem, ez azon múlik, mennyire esik keletre a lironi érdekszférától.)

- Mikor van a  "most"? A manifesztáció előtt?

- A "Kötögető kör úrasszonyoknak"- koncepció kimondottan tetszik, egy ideje magam is bíbelődöm hasonlóval. Csak épp északon....

- Ez az Egrevill con Batillum most akkor tűzvarázsló vagy Sogron-pap?

- A helyi patríciusok voltaképp kereskedődinasztiák tagjai? Mekkora hatalom összpontosul a kezükben térségi viszonylatban (flotta, kereskedelmi kapcsolatok, tőke)?

- A boszorkánymester által létrehívott renden (és az általuk menedzselt orgyilkos klánon - /Hergol!/) kívül van-e alternatív hatalmi tényező a városban (szervezett szabadúszók)? Ha igen, milyen a viszonyuk teszem azt a gorvikiakkal?

- Mennyire jelentős a dzsad érdekeltség? A kereskedelemre üdvösen hatna egy jelenlévő bankház - és ez egy újabb hatalmi tényező, ütközőfelület (dzsad-gorviki évődés).

Most hirtelen ennyi... smile

"... A mohos szobor alapján a Bűvdudás nyakigláb alak lehetett különös szemekkel. ..."

 

Hozzászólás: Beszélgető

Csak töredékesen: mint mondtam, eredetileg Hergolt akartam, mert az híres is, meg annyira nem is és az UTK térképén tengerparti... Hát oszt' nem .... roll

Szóval ezen hegeszteni kell.

Batillum ( mint sok más varázstudó a Kódexből áthozott rendszerben) imádkozik - ő Sogronhoz - imái bele is épülnek a varázslataiba, de nem térít, csak tanítványokat fogad.

Szerk: Ráfoghatjuk, hogy a Renier-i szerafizmus, de a sieraf zsarolhatósága ez esetben igen csekély. Ha kell, akkor nem is Sogron maga, "csak" valamely angyala "adja a kraftot".

Utoljára KLM szerkesztette (2015.05.02. 09:55:32)

 

Hozzászólás: Beszélgető

Még pár töredék, amiből aztán lesz valami 2040 -re, vagy sem. De ez biztos  tongue

Szóval jelenleg úgy tervezem, hogy megcsinálom játszható, kb 80-100 oldalasra a rendszert, a faéknél nem sokkal bonyolultabbra.

Lesz majd egy-két "Dreonnar küldetése", aztán esetleg lesznek többkimenetelű kalandmodulok, mint " Batillum titka", "A Villámtorony titka" stb.

Hogy mókás legyen, attól függően, hogy kik a karakterek és milyen sorrendben csinálják meg a modulokat, a megszerezhető infók is különböznek - igen, a háttérben más-más lehet a (mikro)világ valósága!

Addig meg bizonyos dolgok balladai homályban maradnak.

Ami fix, hogy mind a Villámtorony ura(i), mind Batillum olyan varázstudók, akik valamilyen - balladai homály ON tongue - mágikus probléma megoldására tették fel az életüket, de azért, hogy legyen egy nyugis "laborjuk", meg emellé egy kényelmesnek mondható életük, nem érezték lealacsonyítónak, hogy Hertaxnak bizonyos szolgálatokat tegyenek ( akár tetszik ez a helyieknek, akár nem).

Egyébként valóban kell legalább egy dzsad-dzsenn bankfiók - thx az ötletet - de mióta a Villámtorony árnyékában prosperálgat az államocska, azóta különösen " idefújt a szél" mindenféle népséget.
Annyi, hogy akik nem vettek el semmit a várostól, pláne ha még hozzá is tettek valamit, azok mareadtak. Akik nem, azok továbbálltak -  vagy rendes temetésük volt.