Téma: Ynev jövője

Ynev jövője

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Sziasztok!

A Toron könyvben olvasható jóslat alapján az újabb korok egyre rövidebbek lesznek, a nyolcadkort 1500, míg a kilencedkort 500 év hosszúnak "tippeli". Eközben azt is említi, hogy főleg a kilencedkor a gyorsaság kora is lesz.

Én mindig is szívesen vettem volna egy olyan kilencedkort, ami Ynevet sci-fi/cyber környezetbe helyezi, de közben megtartja a világ jellegzetes dolgait is. Olyan science-fantasy-re gondolok, mint mondjuk a Rifts, vagy a Shadowrun, és Gáspár András nem-MAGUS munkásságát elnézve még talán neki sem lenne ellenére egy ilyen modern Ynev, sőt, még talán szívesen írna is rá.

Ti hogy képzelnétek el egy ilyen kilencedkori Ynevet?

Marcus

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Marcus:

Én személy szerint egy-egy elvetemült pillanatomban, amikor a játékosaimmal valami nagyon agyamentet akartunk játszani, akkor kerültek elő a Nyolcad-, ill. Kilencedkorban játszódó, vagy ahhoz kapcsolódó mesék.
Én úgy képzeltem el a Nyolcadkort (pontosabban a közepe/vége felé), hogy steampunk stílusú világ, Ynev jellegzetességeivel, a hivatalos/nem-hivatalos kiadványokban leírt jövőképek ötvözésével. (Nálam a manaháló aktív.)
A Kilencedkort egy karakteremmel érintettem, csak elősztoriként jött elő - most ha nem baj, nem írnám le, mert annyira irreális-túlfantasztikus az egész, hogy aki M*-os, rögtön keresztet vetne, mondana egy imát Domvik valamelyik arcának, és máglyára vetne:D. A lényeg, hogy az utalások az elősztoriban egy Shadowrun-os városképet festenek le.
Én így képzeltem el a következő korokat.

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Az már nem az a MAGUS lenne, amit megismertem és megszerettem. Ynev nekem úgy tetszik, ahogy a Hetedkorban van.

Ami kevés infó kiszivárgott a Nyolcadkorról az nekem nagyon-nagyon Earthdawn volt. Ami egyébként egy nagyon szuper játék, de ha csak egy epigonra telik, akkor nem kellene erőltetni.

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Én is abba az Ynevbe szerettem bele anno, ami a Hetedkorban játszódik. Aztán jöttek más-más szerepjátékok (volt elég sok) és nyilván, amikor szóba kerültek bizonyos helyeken a jövők, akkor elgondolkodik az ember.
Szerintem, ha M*-ról van szó, akkor Hetedkort tegyük előtérbe, a jövőből egy-egy kis morzsát, a többit bízzuk a fantáziára.
Mármint ezzel azt szerettem volna mondani, hogy néha lehet az ynevi jövővel foglalkozni, de ne ez legyen egy fő mozgatórugó.
Az Új Bestiben is ez zavart (sok más mellett) leginkább, hogy előbb a Hetedkort és a múltat tegyük már tisztába, majd utána lehet a jövőt boncolgatni.

Utoljára etheleazostor szerkesztette (2010.11.17. 13:44:46)

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Engem azért Larion érdekelne...Pláne az, hogy hogyan változtat meg mindent a megjelenése. smile

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Sziasztok!

Én azért tartanék jónak egy kilencedkoros vonalat, mivel szinte mindannyian ismerünk és szeretünk/játszunk valamilyen sci-fi világot. Ha pedig így van, akkor már miért ne lehetne ez Ynev? Sem a heted-, sem a nyolcadkorra nem lesz ez hatással, hacsak úgy nem, hogy megismerjük a jövőt.

És hát ott van a rengeteg lehetőség: az ősfajok és az ősmágia visszatérése, az emberek szerepének gyengülése, az orkok vagy a gnómok esetleges történelemformáló szerepe. Például mi van, ha az emberiség nem tűnik el, csak átalakul valami teljessen mássá (transzhumán világokból ismerős lehet a dolog)? Ha az ősfajok ellen csak technológiával lehetne küzdeni (miután a korábbi évtízezredekben végigpróbálták a mágiát, a pszit, és egyebeket, sikertelenül)? És ha a technológia előtérbe kerül, milyen szerepe lesz Kahrénak, vagy éppen Gilronnak?

Marcus

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Marcus: le sem tagadhatnád az avatarod smile

 

Hozzászólás: Ynev jövője

én nem szeretem a sci-fi szerepjátékokat és nem vagyok elájulva a star warstól sem meg az ilyen hülyeségektől! kövezzetek meg érte, de Ynev jövője nem lehet az hogy lézerpittyuval lövik egymást a parasztok!

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Kicsi, közepes vagy nagy apokalipszissel adhatom? tongue

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Üdv!

Az én fejemben a nyolcadkor az újbesti és a korábbi jóslatok keveréke:
Visszatér a harmadik hold, ez előcsalogatja az aquirokat a föld alól, elszaporodnak, és vissza akarják hódítani Ynevet. Az emberek( és egyéb népek) hatalmas városokba tömörülnek - jó messze a managócoktól -, amiket mindenféle technikai alkalmatossággal védelmeznek, ennek köetkeztében hatalmas technikai fejlődés indulna,  Gilron szerepe megnőne, a panteon főistenévé lépne elő. A városokon kívül (amiből minden hetedkori államra 2-3 jutna max) mindenhol senkiföldje , ahol aquir csapatok és egyéb fajzatok ólálkodnak.
Tervezek egy regényt is ebben a témában, van néhány egész jó ötletem.

Csöcs,
vg

"Életében egy a cél, utód legyen amíg él.
Fészke villám, álma vér, mindig rabol sosem kér."

 

Hozzászólás: Ynev jövője

Noro írta:

Kicsi, közepes vagy nagy apokalipszissel adhatom? tongue

Vazze Noro!
Te egy állat vagy!
Nagyon ötletesek lette ezek az írások. Gratulálok.
Attól még egy állat vagy!
Üdv,
vg

"Életében egy a cél, utód legyen amíg él.
Fészke villám, álma vér, mindig rabol sosem kér."