Téma: Rendezvények és találkozók

Rendezvények és találkozók

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Kötetlen író-olvasó találkozó
http://www.ynev.hu/cikk/kotetlen_iro_olvaso_talalkozo/

"Itt vagyok, mint egy százszor elhajított kő."

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Sziasztok!

A BME Kármán Tódor Kollégiumának Szerepjátékos Köre idén is megrendezi már hagyományosnak mondható szerepjáték versenyét. A rendezvényre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődő játékost.
A kaland a M.A.G.U.S. ETK. rendszerében készült el, így ebben a rendszerben várjuk a csapatok jelentkezését is. Van lehetőség egyéni jelentkezésre is.
A helyszín az AfriCafe melynek méreteinél fogva csak korlátozott számú csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. A helyeket jelentkezési sorrend szerint töltjük fel.

A legfrissebb információkért látogassatok el a kszk.ktk.bme.hu oldalra ahol elolvashatjátok a legfrissebb híreket, és a régebbi versenyeinkről is találhattok néhány képet.

Reméljük, hogy kedvet kaptatok, és kalandozzunk egy jót együtt!

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

XII. Kalandorkrónikák Szerepjátékos Találkozó és Verseny – 2012. július 7.

„Annyi csillag van az égen,

Nézd, milyen magasan vannak.

Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.

Melyiket kövessem én …”

-         Cloud Boohen

Líthas kalandorok, krónikások és kalandozó lelkek! A rendezvénysorozataink életében a Krónikák hatodik évadja a megújulásról szól, horizontjaink kitágításáról és a változás törvényéről. Ennek jegyében szervezzük meg idén július 7-én tizenkettedik és utolsó alkalommal a soron következő Kalandorkrónikákat. A rendezvénysorozat ősszel új néven és új kampánnyal várja majd a játékosok és mesélők hadát. Ünnepeljük és búcsúztassuk közösen ezt a találkozósorozatot!

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést követően zárjuk a találkozót majd. De ezzel messze nem ér véget a játék.

A találkozón résztvevők számára kedvezményt szeretnénk biztosítani a VI. Vándorkrónikák Szerepjátékos Táborba (2012. augusztus 11-17.) való eljutáshoz. Az egynapos találkozóra befizetett részvételi díjat beszámítjuk az egyhetes nyári tábor árába. A nyári táborban két külön kaland is lesz majd, amelyek az idei tavaszi tábor, illetve a XII. Kalandorkrónikák történeteit szövik tovább és helyszínen játszódnak.

Az egynapos rendezvény kalandmodulját Ettore írja, Talpig vasban címmel. P.sz. 3712-ben, Dél-Yneven, Syburrban játszódik, a Dúlás sebeit felszakító idő, egy bizonytalan trónöröklés és a lelki fejlődés útjáról szól majd. Ettore nemcsak rendszeres mesélő rendezvényeinknek, hanem a Krónikák Szerkesztői csapat kreatív tagja és az I. Kalandorkrónikák modulírója is.

A rendezvényen a hagyományos Krónikák féle karakteralkotás lesz játszható, a szokásos újabb finomításokkal. Ez a Tetemre hívás típusú 12 000 tp-s +Különleges kasztok és fajok + Előnyök és Hátrányok összessége adta rendszer. A módosításokról és az új elemekről (orfenita?) a karakteralkotás témájában részletesebben írunk.

A rendezvényre való regisztráció a honlapon található elektronikus űrlap kitöltésével lehetséges, egészen július 2-ig (ugyaneddig várjuk a karakterek előtörténeteit is).A részvételi díj 2000 Ft/fő. Kérjük a játékosokat, hogy egyben, csapatszinten igyekezzenek utalni a könnyebb visszakereshetőség végett. A cím amire a befizetéseket várjuk:

Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

A találkozóra való jelentkezésnek van egy maximális létszáma, amit a résztvevő mesélők és a helyszín milyensége indokol. Ez 15 csapat, körülbelül max. 100 fő, amely felett a regisztrált csapatok várólistára kerülnek, de erről külön értesítést is kapnak majd. Minimum három fős csapatok jelentkezését várjuk és olyan kalandmesterekét, akik szívesen próbára tennék magukat egy ilyen szerepjátékos kihívás alkalmával.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!

Üdvözlettel:

a Krónikák.hu szerkesztői,

az Elveszett Mesék társasága,

a Kalandorkrónikák szervezői

http://kronikak.hu/

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Lombok Árnyán Szerepjátékos Tábor és Találkozó

“Eltévedtél? Eltévedtem. Nem találsz haza? Én már nem keresem a haza vezető utat. Lehet, hogy nincs ilyen út többé. Elfáradtál? Borzalmasan elfáradtam. Van egy hely, a Lombok árnyán, ahol megpihenhetsz. Álmodni szeretnél? Csak akkor ha szeretnél…nem mindenki szeret álmodni mostanában.”

http://budova.files.wordpress.com/2009/10/hagakure.png

A Krónikák.hu első alkalommal rendezi meg őszi szerepjátékos táborát 2012. október 19-22. időpontban Bánkon. A honlap fennállásának hetedik évadjának közeledtével elragadtattuk magunkat, hogy egy olyan vállalkozásba kezdjünk ezzel az új rendezvénysorozattal, amit korábban még nemigen próbáltak itthon: a nyüzsgő őszi hétköznapokból ragadjunk ki téged egy nem mindennapi (transzcendens) szerepjátékos élményre.

A tábor helyszíne Bánk Ifjúsági Tábora lesz, amely 40 éve áll fent hasonló alkalmak lebonyolítására. Pontos cím: 2653 Bánk, Petényi út 0120 hrsz. 3. Megközelítés: A tábor Bánk település határán található. Budapest irányából érkezve, az M2-es és a 2-es úton Vác-Rétság-Bánk útvonalon. GPS koordináták: 47.914828, 19.181174.

A táborhoz egyébként személyes emlékek is kötődnek, mert Trias és Lanselott karaktereivel is játszottak itt anno az őket megszemélyesítő legendás alakok, illetve a honlap két cikkírója, Stone Blade és Amund itt tett le közösen bátorságpróbát egy másik évezredben és életben egyaránt. Történelmi helyszín ez és azon leszünk, hogy újabb legendák születhessenek itt.

A tábor időbeosztása, hasonlóan a Fanfár a Hősökért rendezvénysorozathoz, egy úgynevezett „nulladik”, opcionális nappal veszi kezdetét 19-én azok számára, akik megengedhetik maguknak, hogy korábban elszakadjanak velünk a vadonba. A tulajdonképpeni rendezvény megnyitóval, versenymodullal és díjakkal az utána következő (20-21-22) napokon lesz esedékes.

Ennek megfelelően a tábor részvételi díja is megoszlik. A tábor utolsó három napján (20-21-22) való részvétel szállással, étkezéssel egyetemben 10 000 Ft lesz, míg a nulladik napra velünk érkezőknek a tábor teljes díja 13 000 Ft, az első napon azonban nem lesz ételünk befizetve, arról magunknak kell gondoskodni az utazáson felül. A táborhelyen nem tudnak elfogadni üdülési csekket és SZÉP kártyát sem.

Az idei kalandmodult a találkozók veterán mesélője Sixy írja Fogolycsere címmel. Az alkalomhoz illően formabontó kaland az Árnyékvilágban játszódik majd, ahogy azt a hangulatkeltő anyagokból már megtudhattátok és egyben egy alternatív kampányt is elindít majd. Erről további anyagokat is várhattok még majd a későbbiekben a táborig.

A tábor versenymoduljának karakteralkotásához a hagyományos Krónikák szabályrendszert vesszük majd alapul, aminek legutolsó (és terveink szerint jó pár finomítást tartalmazó) verziója is elérhető lesz hamarosan. Ahogyan azt már sokan tudhatják, a korábbi rendezvényekhez kötődő Elismerések is visszatérnek majd szokatlan formában …

A táborra való jelentkezés egyéni lesz, ennek megfelelően várjuk majd a megszokott (gulandro@gmail.com) e-mail címre a részvételi szándékot jelző leveleket, a szokásos bankszámlára a befizetést (Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005) és a majdani karakter előtörténetét. Online előjelentkezés és regisztrálás nem lesz, illetve a fenti metódussal beérkezett résztvevők listáját folyamatosan frissítjük majd egy külön bejegyzésben.Tarts velünk ezen a hosszú hétvégén, aminek eljövetelét a csillagok ragyogása éppen úgy előre jelezte, mint a Hagakure több száz éves erkölcsi útmutatásai! Ismerd meg azt az Ynevet, amiről eddig még talán nem is hallottál! Találkozzunk a Lombok Árnyán …Üdvözlettel:

Az Elveszett Mesék Társasága,

A Krónikák Szerkesztői és

A Lombok Árnyán Tábor Szervezői

http://kronikak.hu/

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

VII. Szárnyatlan Pegazus Szerepjáték Verseny
M.A.G.U.S. ETK rendszer

 • A verseny időpontja: 2012. november 17. szombat

 • A verseny helyszíne: Kármán Tódor Kollégium (Budapest XI. ker. Irinyi József utca 9-11.)

 • Nevezési határidő: 2012. november 6. /péntek/  11.00

 • A karakterlapok és az előtörténet utolsó leadási határideje november 16. /péntek/ 18.00!

http://kszk.ktk.bme.hu/content/7.verseny/plakat_tmb.jpg

Hangulatkeltő novella:http://ktszk.ktk.bme.hu/content/7.verse … tkelto.pdf
Karakteralkotási szabályok: http://ktszk.ktk.bme.hu/content/7.verseny/karalk.pdf

Várható program:

 • 08:30 - Kapunyitás és regisztráció

 • 09:00 - Megnyitó

 • 09:30 - Játék kezdete

 • 18:30 - Pontozás

 • 19:00 - Eredményhirdetés

Nevezni e-mailben tudtok (kszk [kukac] ktk [pont] bme [pont] hu).
Nevezési díj: 1200 Ft/fő, amit a helyszínen, érkezéskor kell befizetni.
A versenyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Egyénileg nem lehet jelentkezni!
Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a jelentkezési sorrend számít mivel csak korlátozott számú csapatot tudunk fogadni. Érdemes tehát minél előbb regisztrálni, a karakterlapokat később is küldhetitek!
A verseny során a csapatokat és játékosokat a kalandmesterek és bírók fogják értékelni.

Információ:
http://ktszk.ktk.bme.hu/
http://www.facebook.com/szarnyatlanpegazus

Mindenkit szeretettel várunk,

A Szárnyatlan Pegazus szervezői gárda

Utoljára relli szerkesztette (2012.11.15. 19:18:32)

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

VIII. Szárnyatlan Pegazus Szerepjáték Verseny

„…a rejtett kis műhelyben megvoltak az eszközök, hogy nappali világosságot teremtsenek, de erre most nem volt szükség. Hisz a munka már elvégeztetett…”


Üdvözlet, Kalandozótársak!

A Szárnyatlan Pegazus ismét elrugaszkodik a szürke mindennapok rögös talajáról, hogy a képzelet szárnyán szállva új kalandnak nézzen elébe.

2013 áprilisának 20. napján immáron nyolcadszor rendezzük meg M.A.G.U.S. versenyünket, ahová nagy szeretettel várjuk Ynev nyughatatlan fiait 4-5 fős csapatokban. A verseny helyszíne a Budapest 11. kerület, Irinyi József utca 9-11. szám alatt található Kármán Tódor Kollégium. Ünnepélyesen becsületszavunkat adjuk, hogy a tornatermet elkerüljük, és ismételten elnézést kérünk (aki volt az őszi versenyünkön, az érti big_smile).

Hangulatkeltőt és információkat honlapunkon (ktszk.ktk.bme.hu) találhattok (a verseny közeledtével egyre többet, karakteralkotás hamarosan), kérdéseiteket pedig facebook oldalunkon (facebook.com/szarnyatlanpegazus) vagy email-ben (ktszk.info@gmail.com) tehetitek fel.

http://kszk.ktk.bme.hu/content/8.verseny/plakat1_small.jpg

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

IX. Szárnyatlan Pegazus Szerepjáték Verseny

M.A.G.U.S. ETK rendszer

•    A verseny időpontja: 2013. november 16. /szombat/
•    A verseny helyszíne: Kármán Tódor Kollégium
•    Nevezési határidő: 2013. november 13. /szerda/ éjfél.
•    Karakterlapok, előtörténet leadási határidő: 2013. november 14. /csütörtök/ éjfél.

Hangulatkeltő novella:  http://kszk.ktk.bme.hu/content/9.versen … tkelto.pdf

Karakteralkotási szabályok: hamarosan a honlapon.

http://kszk.ktk.bme.hu/content/9.verseny/plakat_tmb.jpg

Várható program:
•    08:00 – Kapunyitás és regisztráció
•    08:30 – Megnyitó
•    09:00 – Játék kezdete
•    13:00 – (Ebéd)
•    18:00 – Játék vége
•    18:30 – Eredményhirdetés
•    19:00 – Díjazás, könyv és társas vásárlás

Nevezni e-mailben tudtok a http://kszk.ktk.bme.hu/images/email2.png  e-mail címen.
Nevezési díj: 1300Ft/fő, amit a helyszínen, érkezéskor kell befizetni.
A versenyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk. Egyénileg nem lehet jelentkezni!

Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a jelentkezési sorrend számít mivel csak korlátozott számú csapatot tudunk fogadni. Érdemes tehát minél előbb regisztrálni, a karakterlapokat később is küldhetitek!
A verseny során a csapatokat és játékosokat a kalandmesterek és bírók fogják értékelni.

Az eseményen értékes nyeremények (szabálykönyvek, regények, társasjátékok) kerülnek kiosztásra a legjobb csapatok és szerepjátékosok számára.

Információ:
http://ktszk.ktk.bme.hu/
http://www.facebook.com/szarnyatlanpegazus

Mindenkit szeretettel várunk,
A Szárnyatlan Pegazus szervezői gárda

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Keleti Legendák Szerepjátékos Találkozó és Verseny – 2014. március 1.

„Annyi csillag van az égen,
Nézd, milyen magasan vannak.
Van, amelyik vezet és van, amelyik lehull.
Melyiket kövessem én …”
- Cloud Boohen

Líthas kalandorok, kalandozók és kiválasztottak! Ahogy arról sokan hírlevelünkből és korábbi bejegyzésünkből már értesülhettetek a Krónikák.hu szervezői idén egy újabb komoly fába vágták a fejszét. A Keleti Legendák kampányunk indításaként szeretnénk hát hírdetni, hogy 2014. március 1- én INGYENES szerepjátékos találkozót és verseny szervezünk tapasztalt játékosoknak éppúgy, mint lelkes érdeklődőknek.

A rendezvény helyszíne változatlanul az Afri Café (Budapest; IX. ker. Kinizsi utca 2-6.), ahol 9 órakor lesz a gyülekező, 9:30-kor az ünnepélyes megnyitó és egy 9:45-ös mesélői megbeszélés végeztével 10:00-től 18:00 óráig tart majd a játék. 19:00-kor pedig az eredményhirdetést követően zárjuk a találkozót majd. De készülünk meglepetés programmal is közben és utána.

Szeretnénk, hogy ez az alkalom ugyanolyan ünnepi legyen a számotokra, mint nekünk, hogy másfél év hallgatás után térünk vissza egynapos rendezvénnyel, ezért kérlek fogadjátok ezt a lehetőséget ajándékül tőlünk és terjesszétek a hírét amennyire csak lehet, mert non-profit kezdeményezésként erre nekünk nincs módunk és energiánk.

A találkozó kalandmodulját a korábban meghírdetett 3. Kóborló Krónikák pályázatra beérkezett művekből válogattuk ki és rendeztük sorba az alkotókkal együtt működve. Ennek első fejezeteként Herce Zoltán kalandját ismerhetitek meg, aki Enoszuke toroniak álltal megszállt vidékére repít el minket történetével meghívott kalandmestereink tolmácsolásában.

Célunk ezzel a kampánnyal ugyanis, hogy kedves fantasy világunk egyik vihartépte táját, Enoszuke szigetét bemutassuk nektek és kalandozókkal, kalandokkal népesíthessük be ezt a térséget, amire korábban nem volt ilyen mód. A pályázat háttéranyagaként megjelölt kiegészítő cikk is ezt a célt szolgálta és örömmel vettük, hogy ilyen sokal ihletődtek a hatására, elértve üzenetünket az írással.

A találkozóra a megszokott Tetemre hívás típusú karakteralkotás legújabb, 3.0-ás verziója lesz a mérvadó, amivel reményeinek szerint minden elképzeléseteket megalkothatjátok. Terveink között szerepel, hogy kidolgozott példakaraktereket is mellékeljünk majd, amikkel játszani is lehet majd a találkozón, ezzel is megkönnyítve a kezdő játékosok dolgát. Az Elismerésekből kapható Tapasztalati pontokat eddig már a Hősök Napján való részvétellel is lehetett növelni, de azon igyekszünk, hogy más rendezvények történetei is beleszámolhatóak legyenek karaktereitek krónikájába.

Regisztrálni a honlapon hamarosan elérhető elektronikus felület segítségével lesz lehetséges, kérdésekre addig is szívesen válaszolunk a megadott elérhetőségeinken, honlapunkon. Fontos, hogy minumum három, maximum 8 fős kompániák jelentkezését várjuk, előnyben részesülnek majd, akik az előtörténetüket hamarabb küldik el hiánytalanul, ugyanos korábbi rendezvényeinkből okulva lehetséges, hogy maximáljuk majd a résztvevő csapatok számát a hely befogadóképességét és a hadrafogható mesélőink számát figyelembe véve, de azon munkálkodunk, hogy minél többen eljöhessetek.

Minden szerepjátékost és mesélőt szívesen várunk a találkozónkra!
Üdvözlettel:
a Krónikák.hu szerkesztői,
az Elveszett Mesék társasága

http://kronikak.hu/

http://kronikak.hu/wp-content/uploads/2014/01/Plak%C3%A1t_K%C3%89SZ.jpg

Utoljára Gulandro szerkesztette (2014.01.31. 16:10:56)

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Jubileumi X. Szárnyatlan Pegazus Szerepjáték Verseny


„Már halott mind, kinek elkerülhetetlen a vég.
S élve marad, ki szolga.
De nem lehet legyőzni a kínt,
mi a lelkeket szüntelen marcangolja.”


Üdvözlet, Kalandozó társak!


Elérkezett az idő, hogy tizedik alkalommal is szárnyra kapjon a Szárnyatlan Pegazus! A jubileumi M.A.G.U.S. verseny keretében új helyszínen várjuk Ynev sorsformáló karaktereit, hogy együtt egyengessük a történelem kifürkészhetetlen ösvényeit.

http://kszk.ktk.bme.hu/content/SzP/10.verseny/plakat_kicsi.jpg


M.A.G.U.S. ETK rendszer


 • A verseny időpontja: 2014. május 24. /szombat/

 • A verseny helyszíne: 10 Minutes Bistro & Cafe

 • Nevezési határidő: 2014. május 20. /kedd/ éjfél.

 • Karakterlapok, előtörténet leadási határidő:  2014. május 21. /szerda/ éjfél.

 • Nevezési díj: 1800 Ft/fő (ebédet is tartalmaz)

 • Ebéd: 3 féle menü (főétel + savanyúság/desszert) vagy pizza


Hangulatkeltő novella: Hangulatkeltő

Karakteralkotási szabályok:  Karakteralkotás

 • Egységes karakterlap: Karakterlap
  (Nagyban megkönnyítené a dolgunkat, ha ezt használnátok. )


Várható program:
    09:00 – Kapunyitás és regisztráció
    09:30 – Megnyitó
    10:00 – Játék kezdete
    13:00 – Ebédszünet
    18:00 – Játék vége
    18:30 – Eredményhirdetés
    19:00 – Díjazás, könyv és társas vásárlás
    20:00 – Afterparty a CMYK Bárban

A versenyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Egyéni jelentkezés és csapatkeresés a facebook.com/szarnyatlanpegazus oldalon.

Nevezni a http://kszk.ktk.bme.hu/images/email4.png  címre küldött e-maillel és ezen űrlap kitöltésével tudtok. Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a jelentkezési sorrend számít mivel csak korlátozott számú csapatot tudunk fogadni.

A nevezési díjat, amely az ebédet is tartalmazza, a helyszínen kell befizetni.
Előre rendelhetsz egy menüt, vagy kérhetsz pizzát 990Ft értékben, amit majd a rendezvényen választasz ki.

Menük:
A.    Rántott csirkemell mandulás bundában petrezselymes burgonyával és savanyúsággal (csemege uborka /csalamádé/cékla)

B.    Fűszeres roston pulykamell kevert salátával és
1.    nutellás palacsinta vagy
2.    almás rétes

C.    [Vegetáriánus] Spenótos, ricottás lasagne parmezánnal és
1.    nutellás palacsinta vagy
2.    almás rétes


További információk:
http://ktszk.ktk.bme.hu/
http://www.facebook.com/szarnyatlanpegazus
http://10minutes.hu/
szarnyatlanpegazus[kukac]gmail.com


Mindenkit szeretettel várunk:
Szárnyatlan Pegazus szervezői gárda

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Jubileumi X. Szárnyatlan Pegazus Szerepjáték Verseny


„Már halott mind, kinek elkerülhetetlen a vég.
S élve marad, ki szolga.
De nem lehet legyőzni a kínt,
mi a lelkeket szüntelen marcangolja.”


Üdvözlet, Kalandozó társak!


Elérkezett az idő, hogy tizedik alkalommal is szárnyra kapjon a Szárnyatlan Pegazus! A jubileumi M.A.G.U.S. verseny keretében új helyszínen várjuk Ynev sorsformáló karaktereit, hogy együtt egyengessük a történelem kifürkészhetetlen ösvényeit.

http://kszk.ktk.bme.hu/content/SzP/10.verseny/plakat_kicsi.jpg


M.A.G.U.S. ETK rendszer


 • A verseny időpontja: 2014. május 24. /szombat/

 • A verseny helyszíne: 10 Minutes Bistro & Cafe

 • Nevezési határidő: 2014. május 20. /kedd/ éjfél.

 • Karakterlapok, előtörténet leadási határidő:  2014. május 21. /szerda/ éjfél.

 • Nevezési díj: 1800 Ft/fő (ebédet is tartalmaz)

 • Ebéd: 3 féle menü (főétel + savanyúság/desszert) vagy pizza


Hangulatkeltő novella: Hangulatkeltő

Karakteralkotási szabályok:  Karakteralkotás

 • Egységes karakterlap: Karakterlap
  (Nagyban megkönnyítené a dolgunkat, ha ezt használnátok. )


Várható program:
    09:00 – Kapunyitás és regisztráció
    09:30 – Megnyitó
    10:00 – Játék kezdete
    13:00 – Ebédszünet
    18:00 – Játék vége
    18:30 – Eredményhirdetés
    19:00 – Díjazás, könyv és társas vásárlás
    20:00 – Afterparty a CMYK Bárban

A versenyre 4-5 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Egyéni jelentkezés és csapatkeresés a facebook.com/szarnyatlanpegazus oldalon.

Nevezni a http://kszk.ktk.bme.hu/images/email4.png  címre küldött e-maillel és ezen űrlap kitöltésével tudtok. Felhívjuk a csapatok figyelmét, hogy a jelentkezési sorrend számít mivel csak korlátozott számú csapatot tudunk fogadni.

A nevezési díjat, amely az ebédet is tartalmazza, a helyszínen kell befizetni.
Előre rendelhetsz egy menüt, vagy kérhetsz pizzát 990Ft értékben, amit majd a rendezvényen választasz ki.

Menük:
A.    Rántott csirkemell mandulás bundában petrezselymes burgonyával és savanyúsággal (csemege uborka /csalamádé/cékla)

B.    Fűszeres roston pulykamell kevert salátával és
1.    nutellás palacsinta vagy
2.    almás rétes

C.    [Vegetáriánus] Spenótos, ricottás lasagne parmezánnal és
1.    nutellás palacsinta vagy
2.    almás rétes


További információk:
http://ktszk.ktk.bme.hu/
http://www.facebook.com/szarnyatlanpegazus
http://10minutes.hu/
szarnyatlanpegazus[kukac]gmail.com


Mindenkit szeretettel várunk:
Szárnyatlan Pegazus szervezői gárda

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

Keleti Legendák M.A.G.U.S. tábor és találkozó – 2014. augusztus 16-22.

“Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett,
Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben.
Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg
Otthonuktól távol, idegen vizeken,
Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.”

http://kronikak.hu/wp-content/uploads/2014/05/326378.jpg

Idei rendezvényosorozatunk elérkezett az utolsó nagy megmérettetéshez, amelynek a Vándorkrónikák sorozat nyolcadik alkalmaként a Krónikák.hu nyári tábor ad teret. Hagyományainkhoz híven ezalkalommal lesz lehetőség többféle játékot is kipróbálni, megismerni a szervezőcsapat és a krónikások jóvoltából. Idei táborunk 2014. augusztus 16-22-ig lesz megtartva.

Balatongyörökön, a Smiling House Ifjúsági és Sporttábor lesz a helyszín. A tábor területén kialakított piknik parkban lehetőség nyílik grillezésre, bográcsozásra. A24.000 2alapterületen, a 8 nagyméretű faház, társalgó, mind a vendégek kényelmét szolgálják.Minden faház fedett terasszal rendelkezik és négy, külön megközelíthető, ötágyas szobából áll. Minden szobához tartozik zuhanyzó WC-vel és kézmosóval. A maximális befogadó képesség 150 fő.

A tábor menetrendje a következő szerint alakul majd: 17-én és 18-én kerül sor a Keleti Legendák záró fejezetének lemesélésére a Phoenix által írt kalandmodul során. 19-én lesz az úgynevezett „Vigalom napja”, amikor maximum társas bonyolultságú játékokat viszunk magunkkal a partra és ott töltjük a napot. 20-tól kerül sor a szabad mesélésekre az előző évek gyakorlatának megfelelően.

A tábor folyamán minden nap szeretnénk, hogy lehetőség legyen minél többféle kalandmesternél, minél többfélébb kaland megismerésére. Ez feltételez majd egyfajta interaktivitást a résztvevők részéről a tábor előtt is, hiszen a következő hetekben több olyan bejegyzés is lesz, amely a táborban mesélni jelentkezőktől származnak majd, hogy felvezessék mire is számíthattok.

red_samurais_by_longaiA Krónikák kalandmesterei is fognak a hét napból több alkalommal is mesélni, azonban várjuk azoknak a kalandmestereknek a jelentkezését is, akik bármilyen rendszerre, bármilyen világra felkészülnének egy-egy napon és játékosokat keresnének a meséjükhöz. Ezzel szeretnénk az idei tábornak egy sokkal dinamikusabb hangulatot adni.

A szokásos levelezési címekre várnánk tehát a rövid összefoglalásokat a tervezett kalandokról és hogy mennyi fő jelentkezhet majd rájuk. Természetesen érdemben jelentkezni majd csak az érvényes regisztrációval (online jelentkezés és befizetett tábordíj) rendelkezők tudnak majd.

A tábor részvételi díj 35 000 Ft lesz, amely magában foglalja majd a hét napos tábort teljes étkezéssel és a kötelező idegenforgalmi adót. A tábor során debutáló Keleti Legendák póló ezen felül 2000 Ft/fő lesz.

Kevesebb napra ivan lehetőség lejönni, részt venni a táborban. Egy napra teljes ellátással 7000 Ft/fő/nap a részvételi díj. A jelentkezési határidő augusztus 4, ameddig a teljes részvételi díj utalását is várnánk majd a következő számlára:

Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

Van lehetőség SZÉP kártyával való fizetésre, de hasonlóan az egyéni időbeosztású táboros részvételhez ezt személyesen kell egyeztetni a szervezőkkel. A táborhoz kapcsolódó regisztrációs hamarosan elkészül, előjelentkezni azonban már most is lehetséges levélben (gulandro@gmail.com), telefonon (06304820138) és személyesen (elsősorban Budapesten).

Üdvözlettel:

az Elveszett Mesék Társasága,

Vándorkrónikák Tábor és

a Keleti Legendák szervezői valamint

a Kronikak.hu szerkesztői

kronikak.hu

 

Hozzászólás: Rendezvények és találkozók

IX. Vándorkrónikák M.A.G.U.S. tábor és találkozó – 2015. augusztus 18-24.

“Ahogy nap úszik el életünk horizontja felett,
Ahogyan a fény tűnik el a messzeségben.
Hajósok, tengerek vándorai születnek és halnak meg
Otthonuktól távol, idegen vizeken,
Uram add, hogy vándor lehessek egyszer.”

http://kronikak.hu/wp-content/uploads/2015/05/bd_le_scorpion_002.jpg

Líthas. A Krónikák.hu idén is megrendezi éves nagy nyári táborát az Örök Város Bajnokai történeteit között, amelyen lehetőség lesz a végtelen játékra és kikapcsolódásra a magyar tenger partján hét napig jó társaságban és érzéssel. Hagyományainkhoz híven ez alkalommal is lesz lehetőség többféle játékot is kipróbálni, megismerni a szervezőcsapat és a krónikások jóvoltából. Ezenkívül is több programmal és meglepetésekkel készülünk az alkalomra. Idei táborunk 2015. augusztus 18 (keddtől) – 24 (hétfőig) lesz megtartva.

Balatongyörökön, a Smiling House Ifjúsági és Sporttábor lesz a helyszín. A tábor területén kialakított piknik parkban lehetőség nyílik grillezésre, bográcsozásra. A24.000 2alapterületen, a 8 nagyméretű faház, társalgó, mind a vendégek kényelmét szolgálják.Minden faház fedett terasszal rendelkezik és négy, külön megközelíthető, ötágyas szobából áll. Minden szobához tartozik zuhanyzó WC-vel és kézmosóval. A maximális befogadó képesség 150 fő.

A tábor menetrendje a következő szerint alakul majd: 18án érkezünk és egy vacsorával egybekötött megnyitó után belevetjük magunkat a szabad játékokba, melyekre előzőleg a honlapon lehet majd jelentkezni és technikailag 20-ig tartanak. 21-én lesz egy kötetlenebb nap, ahol egyéb programok (strandolás, borkirándulás, vetítések, harci bemutató, ynev-kvíz) mellett rövidebb társasjátékok megismerésére is lesz lehetőség amellett, hogy az esetleg megcsúszott kalandokat is be tudjátok fejezni.

A tábor versenymoduljára ennek megfelelően 22-23án kerül sor, tehát a tábor hétvégébe hajló részén, amely felfogható az Örök Város Bajnokai sorozat egy “mellékküldetésének” is. A’frad és Amund jóvoltából első lesz lehetőség egy Gorvikban játszódó kaland lejátszására csapatosan, amire addigra a szabad játékok során összekovácsolódott kompániák érkeznek. Érdekesség, hogy első alkalommal lesz lehetőség a kronológia szerinti Új-Godon megismerésére, amit mi magunk is kíváncsian várunk.

A tábor folyamán minden nap szeretnénk, hogy lehetőség legyen minél többféle kalandmesternél, minél többfélébb kaland megismerésére. Ez feltételez majd egyfajta interaktivitást a résztvevők részéről a tábor előtt is, hiszen a következő hetekben több olyan bejegyzés is lesz, amely a táborban mesélni jelentkezőktől származnak majd, hogy felvezessék mire is számíthattok.

A Krónikák kalandmesterei is fognak a hét napból több alkalommal is mesélni, azonban várjuk azoknak a kalandmestereknek a jelentkezését is, akik bármilyen rendszerre, bármilyen világra felkészülnének egy-egy napon és játékosokat keresnének a meséjükhöz. Ezzel szeretnénk az idei tábornak is egy sokkal dinamikusabb hangulatot adni.

A tábor szokásos programja mellett lesz LIVE azok számára, akik végig lesznek velünk a hét napban és ennek megfelelően a végén a nyertese díj mellett egy évig viselheti majd a Halál Nagymestere címet. Emellett sok más új díjunk is lesz a megszokottak mellett, külön felhívnám a figyelmet a LEGJOBB ELŐTÖRTÉNET ÉS/VAGY GRIMOIRE megírójára és beküldőére, amely csakugyan értékelve lesz a szervezők által.

Okulva a tavalyi esetből ezért idén az előtörténetek beküldésével kapcsolatban jobban szeretnénk odafigyelni. A jelentkezési idővel egyszerre vagy még előbb érkező előtörténetek jutalomban részesülnek majd, míg a késve, esetleg a táborig sem beérkező karakterek véletlenszerű büntetéseket kapnak “különleges fel-nem-készítés” címen. Szóval szeretünk előtörténeteket olvasni mielőtt mesélünk …

A szokásos levelezési címekre (gulandro@gmail.com és kronikak.hu@gmail.com) várnánk tehát a rövid összefoglalásokat a tervezett kalandokról és hogy mennyi fő jelentkezhet majd rájuk. Természetesen érdemben jelentkezni majd csak az érvényes regisztrációval (online jelentkezés és befizetett tábordíj) rendelkezők tudnak majd.

A tábor részvételi díj 35 000 Ft lesz, amely magában foglalja majd a hét napos tábort teljes étkezéssel és a kötelező idegenforgalmi adót és az alkalomra készülő Krónikák.hu emlékpólót is. Kevesebb napra is van lehetőség lejönni, részt venni a táborban. SZÉP kártyások készüljenek majd a szükséges iratokkal és okmányokkal, az előzetes információk szerint bármely zsebből fizethető a tábor a számukra. Emlékeztetőül álljon itt a tábor részvételi díjainak egyszerűsített sablonja:

1, krónikás – étkezéssel és szállással a hét napra: 35 000 Ft

2. hajótörött – csak szállással a hét napra: 25 000 Ft

3. vándor – egy napra és egy éjszakára étkezéssel: 7000 Ft

4. shenar – nem eszik és nem alszik, csak lejön egy napra: 2000 Ft

A jelentkezési határidő augusztus 3, ameddig a teljes részvételi díj utalását is várnánk majd a következő számlára:

Szilágyi János – 10700581 56790137 51100005

Van lehetőség SZÉP kártyával való fizetésre, de hasonlóan az egyéni időbeosztású táboros részvételhez ezt személyesen kell egyeztetni a szervezőkkel. A táborhoz kapcsolódó regisztrációs hamarosan elkészül, előjelentkezni azonban már most is lehetséges levélben (gulandro@gmail.com), telefonon (06304820138) és személyesen (elsősorban Budapesten).

Üdvözlettel:

az Elveszett Mesék Társasága,

Vándorkrónikák Tábor és

az Örök Város Bajnokai szervezői valamint

a Kronikak.hu szerkesztői

Honlap: http://kronikak.hu/