Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Puma: nem komplett szervek, csak némi anyag. Meg táplálék, amin elél, meg ilyen-olyan talizmánok, hogy viselkedjen közben. Nincs se tudata, se akarata, csak kisugárzása. Egy kevés. Ha több lenne, Doran rég elkránosodott volna... ahogy Critai (WMC: Halk szókkal...) tervezte.

Volt erről egy hosszabb beszélgetés az előző fórumon tavaly. Ha valakinek rémlik, belinkelhetné - ha nem, majd megkeresem.

@Smerto: elnézést, félreérthető voltam. Az odolás a Szarvtoromy nekromantáinak sajátja. Doranban a magas mágia művelői voltak, vannak és lesznek is többségben.

Bot: a lelki kapocs és a megtalálás is érvényben van. Az előbbi a csatorna, amin át az energiát kapják, az utóbbi dramatizált változatát - az én hangszerelésemben - az Együttállás című WMC novella tartalmazza: Alyr már évek óta használja, de igazában csak a sztori végén "találja meg" a botját.

Térkapu: stratégiai célokra nem használható. Az ideiglenes változat nagyon rövid időre nyílik meg, instabil és szűk. Pár fős taktikai különítmények esetében még szóba jöhet (Doran a Halál havábanban, Toron az Észak lángjaiban vet be ilyen módon embervadászokat ill. Ikreket), de jellemzőnek nem jellemző. A térmágia nagyon energiaigényes, nem elleplezhető, könnyen megzavarható - biztos módszer komplett alakulatok Semmiben való elvesztésére.

Kornya Zsolt pár éve írt erről egy nagyon informatív cikket, ami sokáig keringett a neten. Megkérdem tőle, ide felpakolhatom-e.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Sziasztok!

Lehet nem ide illő kérdés, de érdekelne, hogy van-e olyan terv hogy a regényeket és a szerepjátékot kicsit egy síkra hozzák! nem is a varázslatokat inkább ilyesmikre gondolok, hogy a Korona és Kehelyben a crantai kóborlóktól retteg fél észak Ynev, a bestiáriumban leírtak alapján (bár nyilván nem minden sarkon futkorásznak) egy közepes szintű kalandozónak nem ellenfél egy akár kettő is!

A választ előre is köszönöm

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Mondaneved: Úgy érted, hogy a mennyiségbeli (számszerű) összhang fontosabb lenne, mint a minőségbeli? Hát engem bizony nem nagyon érdekel, mennyi Kornya Zsolt kóborlóinak a támadó értéke. Az már inkább, hogy ha az irodalmi yneven vannak vajákos embervadászok, akkor a játékban is legyenek.


Visszatérve ez utóbbiakhoz:

Gáspár András írta:

(Vya Tiarnieel:)
Mi a véleményed az utolsó Assuete nembeli uralkodóról, aki eladta a lelkét, hogy a fia életét megmenthesse?

Részleteznéd? Valami hasonló bennem is felmerült, hiszen a dwoon ősmítoszokban (PPL2 szerint) vannak félisteni ősök-héroszok, de hogyan lesz egy kvázi "modern kori" illetőből szeráf? Illetve én azt hittem, hogy ők már dwoon földre érkezésükkor szerafisták voltak, de lehet, hogy ezt félreértettem

(Vya Shen:) Az egyetlen, amit az abortálódott Chapman konzoljátékhoz Max-szel kitaláltunk. Még festmény is készült a tigrismintás embervadászról

Ha viszont más nincs hozzá, akkor én azt javaslom, hogy ez az "állatszellemmel azonosulás" legyen a Vya Shen mágia alapja. Kvázi egyetlen rituálét ismernek, de a befogadott szellemtől számos különféle képességet kölcsönözhetnek, a saját gyakorlottságuktól, átszellemültségüktől és született hajlamaiktól is függően. 

Ui: a tanulás - időmúlás témában még mindig nem értjük egymást kristálytisztán, de én előadtam, amit akartam, tovább nem pörgök rajta

Utoljára Noro szerkesztette (2010.11.14. 10:46:39)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Hú... nem hittem volna hogy ha előhozakodok ezzel az ynevi időszámítás témával, az ekkora mennyiségű meddő vitát szül. Még mindig érdekesnek tartom de ez már egy kicsit túlzás. Volt egy pár érdekes felvetés, András korrektül letisztázta: ok.
De hatvannyolcadjára ugyanazt (esetleg egy kis csavarral) megkérdezni egy kicsit már unalmas. Sokkal több érdekességet tartogat Satralis semmint hogy itt leragadjunk.

Engem pl az érdekelne hogy:
Alyr szegény még mindig író nélkül árválkodik-e. Ha igen, kár érte mert szerintem elég sokakat érdekelne ahhoz hogy életképes maradjon minimum egy trilógia erejéig.

Vagy én például el tudnék képzelni egy novella gyűjteményt Gorduin vén társának, a Kal Dakhának emlékeiből összeállítva. Az élőfém teleptől, a kiszakíttatáson és "születésen" át, a régi hordozókig esetleg egyéb kalandokig amik egy felbecsülhetetlen értékű ereklyét, fegyvert, jelképet és nem utolsó sorban társat csak érhetnek.

Cuir an ra ghabhas a’deanam.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Hali!

Gáspár András írta:

@Puma: nem komplett szervek, csak némi anyag. Meg táplálék, amin elél, meg ilyen-olyan talizmánok, hogy viselkedjen közben. (...)

Meg gondolom egy nekromantának nem okoz leküzdhetetlen gondot, hogy "egy darabka aquirt" "életben" tartson.

Itt jön a kérdés: lehetséges, hogy egyes aquir fajok inkább növények, mint állatok (már rendszertanilag)?

Volt erről egy hosszabb beszélgetés az előző fórumon tavaly. Ha valakinek rémlik, belinkelhetné - ha nem, majd megkeresem.

Nem találom az archívumot (???) de konkrétan a botról csak kb. annyi szó esik, hogy "az od/ fókusz testen kívül helyezése".

@Smerto: elnézést, félreérthető voltam. Az odolás a Szarvtoromy nekromantáinak sajátja. Doranban a magas mágia művelői voltak, vannak és lesznek is többségben.

Végül is... Ahogy látom a nekromanták IS a magas mágiát művelik, csak éppen azzal "macerálják" az odot - gondolom azért van a dolognak kockázata, de biztonságosabbnak tűnik, mint a közvetlen ősmágiahasználat.

(...)
Térkapu: stratégiai célokra nem használható. Az ideiglenes változat nagyon rövid időre nyílik meg, instabil és szűk. Pár fős taktikai különítmények esetében még szóba jöhet (...) Toron az Észak lángjaiban vet be ilyen módon embervadászokat ill. Ikreket), de jellemzőnek nem jellemző.

Mondjuk ezt a kaput elég sokáig tartott lezárni - de gyanítom a dolog úgy működhetett, hogy valahová átdobtak (esetleg hagyományos módon) egy varázstudót és az a kívánt helyen összerakott egy ideiglenes kaput. (Mondjuk egy barlang falára karcolva a rajzolatokat)

Innentől meg mágiával nem lehet úgy lezárni, mint ahogy valamelyik Garmacor-novellában a gorviki boszorkány féltette az árnyékkapuját a csuhásoktól - viszont érzékelni lehet, illetve pár jól irányzott csákányütéssel lezárni.

Szóval...

Ha jól látom valamiféle nagy hatótávolságú érzékelőmágia van használatban, több helyen is említve/utalva van rá. (Pld. Alyr nem szívesen mágiál mert az "feltűnő".)

Ugyanakkor többnyire fizikailag oda kell mennie valakinek intézkedni.

Ha jól látom.

---------------------
A jegyzőkönyv kedvéért: az állítólag technokrata mágiaképed egyelőre egész jól leképezhető a Nyúl-féle Grimoár szerint - és azért kérdezgetek róla, mert érdekel, Nálad hogyan ketyeg, ill. miben különbözik a Z.Ő.D.-től.  Provokálni nem akarok - ha netán úgy látszik, az csak a véletlen műve.

Adios
KLM

ui.: Re: tanulás, naptár. Hmm... Csatlakozom Norohoz, maradjunk ennyiben.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Gáspár András írta:

...nem komplett szervek, csak némi anyag. Meg táplálék, amin elél, meg ilyen-olyan talizmánok, hogy viselkedjen közben. Nincs se tudata, se akarata, csak kisugárzása. Egy kevés. Ha több lenne, Doran rég elkránosodott volna... ahogy Critai (WMC: Halk szókkal...) tervezte.

Volt erről egy hosszabb beszélgetés az előző fórumon tavaly. Ha valakinek rémlik, belinkelhetné - ha nem, majd megkeresem.

Összeollózva a régi fórumról mert linkelni sajnos nem tudom. Illetve az értekezés elég terjedelmes.


Gáspár András válaszai a feltett kérdésekre:
A szakrális mágiához hasonlóan az ősmágia is közvetlenül hat a valóság szerkezetére, komplex formálására azonban nem alkalmas: túl hevesek a hatására bekövetkező változások. Használata nem képesség, hanem adottság. Az od az ősfajok vokális méregszerveinek váladéka; Ynev anyagi síkján nehéz bármi másra használni a romboláson kívül. Lehetetlennek azért nem lehetetlen: Jahrim Ohru (a Quirin Jeirként ismert dorani alapító) titkos emlékiratában azt állítja, hogy egy Critai nevű aquir fajzat (faj?) "dalára" támadt fel halottaiból, a szarvtorony első magisztere, Abdul Al Sahred pedig azt, hogy Jeir "ősmágiája gyógyította ki a homoki kórságból."
Nem igaz tehát, hogy az od csak pusztítani képes, negatív természete azonban kétségtelen: hatása az idézett esetekben sem az élet igenlésén, hanem a halál tagadásán alapult.


Jeir valamilyen mértékben átalakította a tanítványait, illetve tanítgatni kezdte őket arra, hogyan alakítsák át önmagukat. Arra következtetett a vele történtekből, hogy az oddal igenis együtt lehet élni, ha a "mérgét" fokozatosan adagolják. Nem említi, de a követői közül sokan nyilván már a szoktatás fázisában elpusztultak... akik pedig túlélték, úgy voltak vele, ahogy minden új nemzedék az előző bölcsességével: lehet ezt jobban/szebben/gyorsabban is csinálni.
A manipuláció elsősorban a hangképző szerveket érinthette. A tanítványok nem konkrét aquir hatalomszavakat használtak, hanem aurát gerjesztettek maguk köré elfúló hatalomneszek zöngéiből; ezek egyfelől fellazították a valóság szerkezetét (meggyorsították a mana áramlását), másfelől erősokszorozóként fokozták konvencionális varázslatok hatékonyságát.
Az első kudarcot követően Sahredre hárult a feladat, hogy megtalálja az egyensúlyt az új jelöltek od-potenciálja, épelméjűsége és élettartama között. Első és leghasznosabb kísérleti alanya saját maga volt; némi túlzással a Jeir által benne előidézett változások hívták létre az alkalmazott nekromancia tudományát. A végcél annak a keskeny mezsgyének a feltérképezése volt élet és halál közt, amin egy embernek látszó, embermódra gondlkodó od-használó viszonylagos biztonságban elsunnyoghat. A történetben konkrétan nem hangzik el, de a dorani iskola a mai napig ezt a metódust használja - hogy az od-fókuszt igyekeznek a testen kívülre helyezni, a neszeket pedig mozaikoknak álcázzák, a lényegen mit sem változtat.

Hogy mennyire tekinthető ez "magas" mágiának, nem tudom. Az aquir hatalombeszédben a hangok szavakká, a szavak egész litániákká állnak össze - a dorani mozaikok egyszerű mintázatok csupán. Az aquirok "hallják", de nem értik (ti. halandzsaként érzékelik) őket; Critait leszámítva azt sem tudják, hogy létrejöttükjöz bármi közük volt.

...
Jeir valóban komolyabb od-potenciállal rendelkezett bárkinél a fajtájából. Critai (az egyszerűség kedvéért legyen egy személy) azért ruházta fel vele, hogy a hajnalkori észak teljhatalmú mágus-fejedelmévé (értsd: Ediomad bábjává) tegye:

"Te viszed el nekik a tudást, mellyel Toron befolyásának gátat vethetnek, és lerakhatják egy olyan birodalom alapjait, melynek dicsősége húszezer esztendő múltán sem halványul el. (...) Azért hoztunk vissza, hogy fajtád tanítója, az új kor leghatalmasabb mágiaforgatója légy."

Jeirről tudjuk, hogy aquir szervet/szerveket hordozott a testében, és hogy a beavatkozás erősen korlátozta életképességét. Sahred átalakításakor a tanítványok első nemzedékével szerzett tapasztalatokat is felhasználta... és rengeteg ideje volt rá, hogy minden szempontból méltó utódot faragjon belőle. A hatalomszavakon kívül vélhetőleg ereklyéket is használt, saját hatalmának maradéktalan átruházására azonban sosem törekedett: az volt a célja, hogy Sahred a lehető leghosszabb ideig taníthassa a kiválasztottaknak azt a keveset, amit az emberfaj emberi mivoltának és függetlenségének megőrzéséhez elegendőnek ítéltek.
Bevált a számításuk: ez a "kevés" az, ami Doran magiokrációját napjainkig Észak meghatározó politikai tényezőjévé teszi.

...
a drún/aquir hatalombeszéd "halandzsa" változata a tanítványok első nemzedékénél jelent meg, mai (aquirként már nehezen azonosítható) formája pedig Doranban alakult ki a P. sz. II. évezred hajnalán. Maga Jeir nem ezt használta, hanem az autentikusat... bár nyilván nem annak legtisztább formájában.

Utoljára Mirage szerkesztette (2010.11.14. 15:41:36)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Serún'rí: Az Alyr téma engem is nagyon érdekel. Olyannyira, hogy még írnék is róla. smile Már szóba került korábban itt a fórumon is. András akkor azt nyilatkozta, hogy jelenleg nincs olyan az írógárdában, aki érdemben szeretne vagy tudna vele foglalkozni. Viszont azt is említette, hogy nyitott egy jól megírt Alyr novellára/regényre (ha jól emlékszem).

Ha egyszer zöld utat kapok tőle az írást illetően, szívesen megpróbálkoznék a félelf nekromanta történetének elregélésével. big_smile

Utoljára Konstantin szerkesztette (2010.11.14. 15:50:14)

Ki eltörsz egy tárgyat, hogy megtudd, mi az, letértél a bölcsesség útjáról. - J. R. R. Tolkien

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Gáspár András írta:

...Térkapu...Kornya Zsolt pár éve írt erről egy nagyon informatív cikket, ami sokáig keringett a neten. Megkérdem tőle, ide felpakolhatom-e.

Üdv' Köszönöm a választ.
A kezdetek kezdetén, amikor beindult itt a fórumozás, és Kornya Zsolt is aktívabb volt, szót ejtett a térkapukról, amit Malcolm J. Hunt kiegészített.
http://www.deltavision.hu/forum/archivu … 3236#p3236
bővebben itt: http://www.deltavision.hu/forum/archivu … 3244#p3244
Ennek a szerkesztett változata a szerzők engedélyével pdf-ben felkerült ide: http://www.fantasycentrum.hu/old/MAGUS/ … rkapuk.pdf
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e, és  bizonyára jópáran ismerik is, de talán nem hiába való felemlíteni.

Utoljára dragondark szerkesztette (2010.11.14. 16:28:29)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv!

@András, dragondark: Köszönöm a válaszokat, a pdf-ért külön hálás vagyok, a térmágia hátrányai (ti. nem lehet akárhova kaput nyitni, a lehetséges helyek pedig fel vannak térképezve, mint a replüknél a lehetséges landolási helyek) más megvilágitásba helyezték a dolgot. smile

Andrástól kérdezném, hogy mágiával kapcsolatban várható-e valami cikk vagy forum post az általam emlitett dolgokkal kapcsolatban (müködése, egymást erösitő/gyengitő hatások jelek runák stb)?
Mint emlitettem ha számodra nem probléma megosztani, akkor szivesen olvasnék róla, a technokrata hozzáállás a legkevésbé se zavar, ynevhez a mechanomágia is hozzátartozik. smile

Elnézést ha tul eröszakos lettem volna, és mégegyszer köszönöm a válaszokat. smile

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Baltazár: elnézést, hogy csak most válaszolok; ezen muszáj volt eltűnődnöm.

Oda lyukadtam ki, hogy a slan számára a fegyver nem eszköz, hanem testrész, ő maga pedig a mindenség szerves része, így nem magától értetődő, hogy bármelyiket páncéllal válassza el magától. Fizikai akadálya ezzel együtt nincs egy ilyen hagyomány kialakulásának: Yneven számos olyan fém létezik, amiből lehet nagy és könnyű vérteket csinálni. És ha ennek valahol létjogosultsága van, az Tiadlan.

Egy másik szempont: Ynev lovagjai voltaképp páncélba öltözött, kadot forgató harcművészek - moralitásuk és technikájuk inkább a szamurájokéval rokon, mint a földi középkor lovagjaiéval. 


@Mondaneved: illik ez ide, hisz ilyen-olyan formában sokakat érint/foglalkoztat.

Tisztázzuk akkor: az "egy síkra hozásnak" számos szubjektív mellett egy igen komoly objektív akadálya is van: az irodalom és a szerepjáték két különböző szórakozási forma. Ami jó az egyikben, nem szükségképp az a másikban - lásd fentebb Noro olvasói (az íróival szinte azonos) nézőpontját, ami úgy kerek, ahogy van, hozzátenni nemigen lehet.

A félreértések elkerülése végett: nem gondolom, hogy az Ynev-irodalom és a M* rpg valaha "egy síkon lett volna" azon a módon, ahogy pl. az ad&d szabálykönyvei és regényei. A Valhalla idejében volt egy látszólagos kohézió, amit íróvá lett szerepjátékosok és szerepjátékra nyitott írók tartottak fenn. Annak a Novák Csanádnak a közreműködésével, aki (a bandából egyetlenként) mindkét közönség igényeivel tisztában volt, és fénykorában karizmából kalapált össze olyan kompromisszumokat, amibe manapság az isten bicskája is beletörne. smile A két kiadást megélt ős-Bestiárium is ilyen kompromisszum eredménye volt. Ha lehetne, visszacsinálnám, hidd el... és nem csak a crantai kóborlók miatt.

Mindaz, ami az itteni cikkeimben olvasható, elsődlegesen az irodalmi Ynev számára készült. Játékba integrálása nyilván nem lehetetlen, de az én kapacitásomat messze meghaladja. A jó hír az, hogy bárki megteheti... ha vállalja, hogy az eredményt ingyenesen elérhetővé teszi a közösség számára.

Az Ynev.hu azért (is) jött létre, hogy kiderüljön, lehet-e még vitalizálni a M* tábort, érdemes-e open source d100-ban gondolkodni. Ha nem, Ynev marad az, ami számomra mindig is volt: légvárépítési terület. 


@Serún'rí: Alyrna tartalékban mindig ott vagyok én. A többit meglátuk. smile


@KLM: az "aquir" gyűjtőfogalom (kb. mint a "rovarok"), nagyon sok minden belefér.

Ami a manaérzékelést illeti, ez annak a bizonyos harmadik szemnek az egyik funkciója, amire Gorduinnál hivatkozni szoktam. Ha valaki elkezdi összerántani a mana erővonalait, azt a többiek érzékelik, és a helyzetnek illetve képességeiknek megfelelően reagálnak rá.

Ahhoz, hogy valaki egy kaput "beomlasszon", nem kell fizikailag a közelében lennie. Elég a generális térség manaáramlását kicsit megváltoztatni, és borul az egész.


@Mirage: nagyon kösznöm, ez az.


@Angelpriest: az elvi lehetőség továbbra is fennáll. Nem állítom, hogy könnyű a pálya, de annak, aki igazán akarja, nyilván ez sem akadály.


@dragondark: kösz; egy gonddal megint kevesebb.


@Smerto: örülök, hogy tudtunk segíteni. Ami a mágiát illeti, ígérni nem merek semmit - ahhoz, hogy komolyan belemélyedjek a dologba, minimum egy Alyros könyv kellene. Az embervadászokon meg a többi mostanság készülő anyagon eléggé átüt, hogy a politika- és hadtörténet könnyebben megy nekem.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@András:
Az igéret részét megértem, a választ/válaszokat pedig  (még egyszer) köszönöm. smile

Üdv
Smerto

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Angelpriest: smile Igen, igen olvastam én is a fórumot csak reménykedtem hátha van valami változás. Én mindenesetre drukkolok neked (meg hát ugye Alyrnak), ha olyat írnál aminek András zöld utat ad akkor nyilván a minőségre se lehetne panasz.


@András: Hát gondolom minimum a Keleti szél befejező részben és a Holdfényemberben olvashatunk még a jó öreg hullagyalázóról. Meg esetleg novellákban.

Azt írtad nem is olyan rég hogy a M.a.g.u.s. animációs filmet készítők elhasaltak és most új gazdát keres a project. Pontosan miért nem jött össze a régi csapattal és hogy halad az új keresése?

Csinált már valaki Ynev hangulatú zenét? Mármint, nem csak hogy valaki a világon írt-e már olyan zenét, ami passzol a témához; hanem tudsz-e olyan próbálkozásról, hogy konkrétan ynevi motívumokat és azok hangulatát, esetleg 1-2 történetet zenésített-e meg valaki? És hogy ennek lenne-e valamiféle akadálya?


smile Ez megint kicsit kusza lett, elnézést. A választ előre is köszönöm.

Cuir an ra ghabhas a’deanam.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Serún'rí: Köszi! Igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt. smile

@András: Szeretem a kihívásokat. smile

Utoljára Konstantin szerkesztette (2010.11.15. 18:47:49)

Ki eltörsz egy tárgyat, hogy megtudd, mi az, letértél a bölcsesség útjáról. - J. R. R. Tolkien

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Serún'rí: a Tadpole Stúdió ugyanúgy külföldi megrendelésekből élt, mint a Stormregion, a filmszakmában nem voltak érdemi kapcsolatai. Lecsúszott egy támogatási pályázatról, nem egyenlítették ki pár számláját, elkezdte nem fizetni a sajátjait - a régi nóta. Egyfelől sajnálom a dolgot, mert lelkes és jó csapat volt... másfelől úgy érzem, isten pénzén se tudtak volna a Karneválból egy nekem (is) tetsző kétórás filmet csinálni.

Zene: Buttinger "Skylow" Gergely (Kismészáros néven volt illusztrátor a Valhallánál, utóbb kollégám a Stormregionnál), több hullámban is írt M* számokat; az ő nevéhez fűződik egyebek közt az agyamban szóló Gorduin téma "lekottázása" is. smile Ezek klasszikus nagyzenekari sample alapú szintizenék voltak, hivatalosan sosem jelentek meg - egy részük a 90-es évek közepén, a bajai Rúna-táborban volt hallható.

Gergely magas osztályú grafikus-zeneszerző multikaszt: volt két remixe Vincze Lilla Két hold lemezén, kereskedelmi forgalomban egy szóló CD-je a Codexhez, készített reklámzenéket, Rick Wakeman stílusú tematikus albumokat a maga örömére... és néhány relatíve friss, ezredforduló utáni M* témát is, amik modernebb, világzenésebb hangszerelésűek a korábbiaknál, és amennyire tudom, kevesen hallották őket az ismerősein kívül.

A héten hivatalosan meghívom őt az Ynev.hu "élcsapat" szekciójába. Ha szerencsénk lesz, hoz magával mutatóba pár számot is. smile

Annak sem látom akadályát, hogy bárki más tematikus zenéket írjon Ynevhez; még segítek is, ha az illető igényt tart rá. Az oldalon szívesen otthont adunk minden ilyesminek.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@András: Megkaptad az ímélemet?

Ki eltörsz egy tárgyat, hogy megtudd, mi az, letértél a bölcsesség útjáról. - J. R. R. Tolkien

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Angelpriest: ebben a szent pillanatban.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv András!

Kb. 1995 óta játszom magus-t és olvasom az irodalmi műveket.
Az lenne a kérdésem, hogy a világ keletkezésekor melyik "hírességek" születtek valamely alkotó korábbi játékos karakteréből? Lehet tudni ezekről? Például, létezett valaha karakterlap formájában Mogorva Chei, Gáin, Sonnor, Vaskezű Alex, Alyr, Shenarion., stb? Kiknek a karaktereik voltak ők, és ki volt akkoriban a KM?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Utoljára Dzsohara szerkesztette (2010.11.16. 11:56:37)

Darton vár rád: dartonlovagjai.blog.hu

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Dzsohara: az alábbi információk "legjobb tudomásom szerint" ill. "a teljesség igénye nélkül" kategóriásak; a játékok túlnyomó többségének (amik még masszív ad&d alapon folytak) nem voltam részese.

Máyer Júlia: Rosanna

Novák Csanád: Mogorva Chei, Vaskezű Alex, Lándzsás Erik, Alyr Arkhon, Eligor, Graum, Gáin (?)

Nyulászi Zsolt: Sonnor, Selmo, Tret Arkhon + KM par excellence; nevezetes NJK-it felsorolni sem lehet. Amiért Oscart kellett volna kapnia, az Vaskezű Alex kránsötét gellán barátnőjének megformálása volt a felföldi belháborús sztorivonalon. Ő utóbb kardmarkolatként végezte - a Boros-Szikszai páros nevezetes eroni csoportképén (Valhalla m* naptár) is így szerepel. smile   

Galántai János: Airun Al Marem, Galodan Nadag, Amadeus Rabucchini

Héjjas Miklós: Heliodor

Szalkai László: Shenarion

Gorduinnal, Nogrennel, Zabarral és Garmacorral én játszottam; ezek közül csak a középső kettő feleltethető meg (többé-kevésbé) az irodalmi változatnak.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

András!

Engem egy vörös lobogó, és a hozzá kapcsolódó szervezet érdekelne: a Titkos szekta. Pontosan kik ők, és mit csinálnak?

Előre is köszönöm!

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Üdv' Nem igazán ismerős a neve, és ha már szóba került, Shenarionról némi információt kérnék.  Köszönöm.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Antass: a titkos szekta a déli kolostorok pusztakezes démonölő szerzetesi harcművészetének hagyományát őrzi. Alapítói Weila hitű kyrek felkérésére érkeztek a Sheralon túlról az ödödkor derekán, hogy tudományukat Oghogul - a későbbi Niare - nomád törzseivel megismertessék.
Az ötödkor vége óta lényegében változatlan formában létezik, ez tette számottevő/zászlóhordozó hatalmi tényezővé Északföldén.

@dragondark: Szalkai "Hawkwod" László csingacsguki ihletésű "nemes vadember" karaktereinek egyike; szerves dekorációként jelenik meg a Bárd és a démonok című korai WMC novellában.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

Gáspár András írta:

Szalkai "Hawkwod" László csingacsguki ihletésű "nemes vadember" karaktereinek egyike; szerves dekorációként jelenik meg a Bárd és a démonok című korai WMC novellában.

Értem, és köszönöm. Ennyi elég volt, hogy utána nézzek. A hasonló nevű (Bárd és a Démonok) gyűjteményes kötetben (ez van meg nekem) már nem szerepelt a villámsebes Shenarion, sem a szép Loren.  Talán ezért nem volt ismerős.(Bár hölgyeket ritkán szoktam elfelejteni)
A Holtak légiója c. antológiáról nem tudok nyilatkozni, de a Bíborhold 93' számaiban publikált történetben rájuk akadtam.
Kihasználva az alkalmat, lehetne némi információt szép Lorenről is kérni? 

Érdekesség, hogy a korai változatban még az szerepel, hogy ez a  kalandozó csapat Niaréban is a bárd mellett harcolt, (nem pontos idézet)...Mao-Sun sárkányai (másik változatban: Szun-Szongcen sárkányai)...ellen...

Az lenne a kérdésem, feltéve, ha publikus, hogy ez a koncepció már feledésbe merült, megváltozott, vagy él még? Illetve lehet-e tudni többet arról, hogy kik/mik akartak lenni Mao-Sun és Szun-Szongcen és a sárkányaik?
Köszönöm.

Utoljára dragondark szerkesztette (2010.11.17. 09:53:32)

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@dragondark: Loren Shenarion gazdájának irl felesége volt, és tapintatból maradt ki az új változatból. Nuff said.
A Szun-Szongcenes rész érvényben van, és a Niarét támadó ur-idanokra vonatkozik... de spoilerezni nem szeretnék.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

kedves andras volna egy ugy amiben a segitsegedet kernem.a dolog nem tartoik a forumra igy jo volna megtudnom hogyan tudom folvenni veled a kapcsolatot.kerlek ha tuds segits nekem.

 

Hozzászólás: Gáspár András írói fóruma #1

@Siin Krieg: levél ment.