Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Kocek89:
Első: a 16. fejezet végével kapcsolatban szerencsére rémeket látsz smile
Nyilván lehetett volna még tovább folytatni a tengeri kalandokat, de egyrészt akkor már látszott, hogy így is elég hosszú lesz a szöveg, másrészt már jó ideje csak a viharról szólt a történet, és megvallom őszintén semmi kedvem és ötletem nem volt újabb 20 oldalon keresztül arról írni, hogy mekkora komoly szél fúj, és hogy dörög meg villámlik és mekkora nagy hullámok között hánykolódnak. Gyanítom, egy-két kép így is ismétlődik az előző oldalakon a vízhegyekkel meg a szakadó esővel, akkorra már pont elegem lett belőle, és ráadásul semmivel nem vitte volna előbbre a történetet. Alyssya belső "fejlődésére" (a kalózokhoz/navorokhoz való viszonyában) bőven elég volt a következő felbukkanásakor elénk kerülő harcedzett úrhölgy viselkedésének és szóhasználatának megváltozása is. Másrészt azzal, hogy rövidre zártam az egész hercehurcát, szerintem sikerült egy olyan feszült pillanatot hagyni a fejezetrész végére, ami fenntartja az érdeklődést a későbbiekben (amint a hozzászólásodból látszik talán nem rontottam el smile ), és egy mondattal rombolja porrá mindazt, amit előtte elterveztek. Úgy gondoltam a kudarc ilyetén bemutatása drasztikusabb és hatásosabb - és nem csorbítja a történetvezetést sem.
Második: A nevükön kívül semmi. Az orwellánus mitológiai tanításban szereplő Kilenc Átkozott az itt az ynev.hu-n is megtalálható teremtéstörténetben szereplő kilenc Nagy-ra vonatkozik, Orwella az Oltalmazó őellenük készített fegyvere. A dawai kilencek hirtelen elhatározásból születtek - megtetszett a név. Ennyi.
Harmadik: Igen, ez egy kicsit magyarázkodós és ellentmondásos rész. Azt mondanám, Keilor hiába rendelkezik hosszabb határszakasszal, az azon a részen zajló háborúságok viszonylag a korai időszakban zajlottak le és - valamiért - Ediomad nem mutatkozott a későbbiekben arrafelé - ellenben mondjuk Rualannal. Ez utóbbi tartomány a Voltakkal való paktum megszületését követően jött létre, mintegy megpecsételve azt a gyűrűt, amely ezután körülvette az aquirokat, és birodalmi rendeletre itt hozták létre azokat a központokat, amelyek a paktum betartatásáért felelősek voltak - az aquir mozgolódások is ezen erős mágikus központok "vonzásának engedelmeskedve" irányultak dél felé. Valószínűleg ebben kell keresnünk az egyik okát Rualan későbbi pártütésének is.
Negyedik: Köszönöm a szép szavakat, igyekszem majd a későbbiekben is. Morgenára lehet számítani, és ha az istenek kegyelméből eljutunk odáig, a korforduló környékén felbukkanó kyrekkel együtt talán Weilára is.

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Myst:
- Egy démonavatár valóban elég erős, de mégis "csak" egy nagyobb hatalmú démon, aki nem a saját síkján tartózkodik. A Hatalmasok tényleg nem aggódtak sokat, ügyes diplomáciával elérték, hogy Ryek ne ellenük fenekedjen, remek ellenfél volt nekik Dawa, és ez a shuluri csoportnak pontosan megfelelt így. Sőt valószínűleg elég sok közük volt ahhoz, hogy ez így alakuljon. Jó kérdés, mi lett volna, ha komoly démonseregekkel kell szembenézniük, de ne feledjük, annyi esze még ezeknek az avatároknak is volt, hogy a dawai front mellé ne akarjanak egy újabbat a saját hátországukba is, arról nem beszélve, hogy a Godora elleni hadmozdulatok miatt már amúgy is többfrontos háborúra kárhoztatták magukat. Számukra a shuluriak szövetségesek voltak - olyanok, amilyenek. Ami az erőviszonyokat illeti, nem hiszem, hogy néhány démonavatár (akikből azért nem volt olyan nagyon sok) komolyan szembeszegülhetett volna az Erőd-beliekkel, még akkor sem, ha maguk is Hatalmasok voltak annakelőtte. Amennyi hatalmat kaptak ők az átalakulással, legalább annyit veszítettek a kyr mivoltukból és így a calyrok varázserejéből is. Nagy összegekben mernék fogadni, hogy ynevi szemmel nézve majd mindannyian beleőrültek a változásukba.
- Hogy Ediomad mélyén mi van, azt éppen azért nem jó pontosan tudni, mert így akármi is lehet. Óriási terület és óriási mélység. Még egy jól felkészített démonsereget is képes gond nélkül elnyelni, és nem csak leszakadó csarnokokra kell itt gondolni. Egészen más szerkezetű, összetételű arrafelé a föld, az Ófa gyökérzete olyan csatornákat, rajzolatokat hozott ott létre, amelyek felerősítik az ómágiát, adott esetben egy más minőségű anyagból összerakott hadsereget is felmorzsolhat, eltüntethet gond nélkül. Csupán az a kérdés, ki irányítja a lentieket. Biztosak lehetünk benne, hogy nem csupán korcsokkal gyűlt meg a bajuk.
Ezt támasztja alá az is, hogy a huszonöt alászálló Hatalmasból is csak tizenhárman kerültek elő annak idején. Gyaníthatóan sokan elpusztultak közülük, de szerintem nem az összes. Nem tudjuk, miféle Paktumot kötöttek odalent és kivel. Hogy sikerrel jártak, az nem csupán azt jelenti, hogy erősebbek (okosabbak, felkészültebbek) voltak egy démonseregnél, de azt is, hogy nekik sikerült szót érteni a lentiekkel. ezt a ryekiek nem mondhatták el magukról.
- Ami a délvidéki démoni-aquir konfliktust illeti, ott még ennél is komolyabb a homály, de a végeredmény ismeretében nem nagyon lehetnek kétségeink, ki kerekedett (ott is) felül.

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

üdv!

boomen írta:

Ez az elterjedés sokkal inkább fennmaradás és továbbélés formájában képzelhető el. Hekka-szentélynek álcázva, rejttemplomokban, rangrejtve, kis közösségekben, ahol anyáról lányára vándorol a tudás és a rejtőzés egyre kifinomultabb formákat ölt.

Ez így természetesen kerek. Már csak a névválasztás nem stimmel. Ha ezek a toroni közösségek "morgenita" hagyományokat ápoltak, akkor miért kellett az istennőjüket Berkanonak elnevezni?

A "Berkano választottjára" vonatkozó megjegyzésem szimpla gonoszkodás volt. egyszerűen méretes ökörségnek tartom az egész ötletet. talán nagyobb a hatásfoka annak, ha Te harapod meg érte a Tisztelt Szerzőt.

[én pedig elnézésedet kérem, és bocsánatodat várom azért, ha belevittelek a saját hülyeségembe. smile ]

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Puma:
Én valahogy úgy tudnám elképzelni ezeknek az aspektusoknak a létrejöttét, hogy
a, maga az istennő sugallmazza a híveknek, hogy innentől kezdve másként kell lennie (pl. a Vizeket álmodni c. novellában)
b, a helyiek alakítják (akár évszátadokon keresztül) saját fejük után. Pl. az istennő "lányára" ruháznak át dolgokat, más néven kezdik el imádni, de a lényege megmarad. A fontos a rejtőzés, a túlélés, a titokban maradás - pláne egy ilyen nehéz időszakban.
c, földi párhuzamokat használva is azt látjuk, h maga az adott isten funkciója megmarad (és igaz, h komoly kulturális váltások során), de új elnevezést, esetleg feladatokat is kap.
Talán nem véletlen, hogy a Földanya (termékenység ésatöbbi) jelenkori legismertebb elnevezése Szűz Mária, aki ikonográfiájában (pl. keskeny félhold, amin áll - holdistennő) megtartotta Artemis (Astarte) és Diána dolgait (Szűz vadász - okés, a vadász nem feltétlenül stimmol), és még Kubában is átvette mindenféle ex-afrikai, yoruba istennők funkcióit pl a Cobre-i Szűz formájában. De a legmókásabb szerintem egy közép-amerikai indián isten (a neve hirtelen nem ugrik be, de ha akarod előkerítem valahonnan) esete, aki egy manóforma alacsony figura volt, és mindenféle sámánok a pszichedelikus gombák őrzőjeként tartották számon. A keresztény hódítás után szerepét a Gyermek Jézus vette át smile.

A "gonoszkodással" semmi gond, természetesen nincs mit megbocsátanom - pláne neked.

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Üdv' A Fekete vizek újra kiadása kapcsán érdeklődnék, hogy az előző kiadáshoz képest mennyire változott a szövege/ tartalma?
Maradt minden a régiben? Minimális "szépészeti" beavatkozáson esett át? Vagy nagy generált kapott?
Az utóbbira ezek miatt gondoltam: http://www.deltavision.hu/forum/archivu … 554#p11554
vagy http://www.deltavision.hu/forum/archivu … 586#p11586
Köszönöm.

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@dragondark: a posztokban szereplő gondokat természetesen kiküszöböltük, és más, a világkohéziót erősítő módosítások is történtek a szövegben. Péter majd beszámol a részletekről, ha erre jár.

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Üdv Mindenkinek!
@dragondark: A Fekete vizek annó egy elég nyomorúságos periódusomban született, s ennek megfelelően sötét képet festett az akkori Ynevemről is, néha sokkal jobban a kelleténél. Az első kiadásnál (ilyen-olyan okoknál fogva) nem volt mód arra, hogy megfelelően kijavítsuk, ezért sebészi módon lettek kimetélve belőle dolgok, úgy hogy még érthető maradt.
Ezúttal nem hajtott semmi, ezért volt időm kipofozni, ami valójában nem járt jelentős változtatásokkal, csupán az történt meg, aminek már a múltkor is kellett volna. De ez is csak a predoci novellát érinti, most sokkal jobban egyben van, több mindent megmagyaráz, és az Államszövetség megítélését sem rontja jelentősen és összezavaróan (ellenben a múltkor kimetszett részekkel).
A másik változtat(gat)ás a shadonos írás "maira" polírozása volt, hiszen több minden is kiszínezésre került azon a vidéken azóta, és szerettem volna, ha ez a szövegben is megjelenik. Az így megigazgatott szöveg Shadonja már kompatibilis a Garmacoros állapotokkal (apróságok, pl. - asszem - Krigella, már nem tartomány, csak kanton) és helyesírással, plusz még a Zsolt és András által megalkodott történelemhez is sikerült idomulnia. Itt a legnagyobb változás az volt, hogy Dia-Godó (az előző változatban sótlan-semmilyen) fővárosa is színt kapott, és mint a nagy egyházszakadás iratos atyáinak egykori fővárosa került bele a történetbe.
Szerintem ezúttal egy jó kis rendezői változat született, ilyennek szerettem volna elejétől fogva.

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Üdv' Ígéretes és reménykeltő válaszokat kaptam. Ezek alapján mondhatom a Fekete vizek újabb kiadásának ott a helye a gyűjteményemben. Köszönet érte.

Utoljára dragondark szerkesztette (2011.07.07. 15:04:14)

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Köszönöm az eszmefuttatást, akkor Hatalmasok - démonok 1:0. smile

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Elolvastam a Tűzön,vízen árnyékban című,nyugodtan állíthatom eddigi legbizarabb M* regényt.A bizarr szó se negatív se pozitív előjellel nem áll.De hála istennek kapóra jött,pár dolgot ellestem belőle írástechnikailag.Azért legközelebb a köszönetnyilvánítást tehetnéd a regény elejére.Úgy talán nem ütött volna meg a könyv ha tudom,hogy  mire számíthatok.
Nagyon hülyén fog hangzani de végig az volt az érzésem,mintha az Abigélt olvastam volna:).Nem az én ízlésem de mindenképpen kapóra jött.Nekem az eddigi legnagyobb hiányosságom a részletes környezet leírás,ez segíteni fog.A végén a receptek...már csak hab volt a tortán:).
Egyébként,hogy ne csak az agymenésemet írjam le tartozok egy őszinte tiszteletnyilvánítással is.A Jó széllel toroni partra,ha kaland modulból született,ha nem nekem az egyik M* bibliám:)
Chapman:Garmacor
Boomen:Jó széllel toroni partra
Renier:Pokol,Kráni krónika

Utoljára Raywanhur szerkesztette (2011.08.10. 22:03:07)

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Raywanhur:

Köszönöm szépen a megjegyzéseidet és a dicséretet, bár nem mindent értettem pontosan. Miért érzed ezt eddig a legbizarrabb M* regénynek? Nem mintha bántana a jelző, csupán érdekelne, miért ezt gondolod. Tudod, csóró írók mindig éhezik a visszajelzéseket smile Különképpen érdekelne, mit is olvastál a köszönetnyilvánításban, amiért azt az elejére tetted volna.
A Szabó Magdához hasonlítás tényleg jól esett, bár sztem elég kevés vagyok hozzá képest.
A Jó széllel is csak egy tisztességes dolgozat, végképp nem alapmunka, de nem bánom, ha így gondolod. Annak idején András a szerkesztésénél kivágott belőle jó százezer leütésnyit (jobbára határozókat és jelzős szerkezeteket smile ), és még így is túl sok maradt benne, a dramaturgiája már alakulgat, de sok lecsapatlan magas labda is benne maradt, ésatöbbi. Nyilván ennek egyik oka, hogy játékból született és a haveroknak írtam elsődlegesen, de akkor is...
Chapman: Csepp és tenger
Renier: Becsület dolga
Sherwood: Százháború

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

András mondta már,hogy finomítsak az írásomon,mert elég beszűkülten fogalmazok.A köszönetnyilvánításban említed,hogy egy igazi csajos novellásköteten agyaltatok amit később jegeltetek.Ez tényleg egy csajos regényre sikeredett,főleg az eleje.Ezért írtam a bizarr szót.Ha az elején elolvasom akkor nem ért volna meglepetésként.
Én a Lovecraft,Alien,Matrix,Stallone és Swarci filmek és könyvek vonalán mozgok,ezért volt egy kicsit bizarr olvasni.
Egyébként érdekes önvizsgálatot tettem és erre te is ráerősítettél.Én ezt szerénytelenség nélkül állíthatom(mivel ezt mások mondták rólam,elég szép számmal) elég jó mesélőnek számítottam.Jól pörgettem a sztorit,jól impróztam a beszélőkém is megállja a helyét ha nem flegmázom túl. Ez az olvasási ízlésemre is hatással van.Sajnos írásban viszont bezárom vele magam egy cellába pedig nem vagyok azon a szinten,hogy ilyet megengedjek magamnak.Ezt próbálom kiküszöbölni.
A Százháború nagyon jó épp most olvasom.Reniertől majdnem minden jó,viszont Andrásnak A csepp es tenger az egyetlen könyve,amivel olvasás közben csak kerülgettük egymást,valahogy nálam elvett a Gorduin sagaból mint hozzáadott volna.Én nem biztos,hogy megírtam volna.De ízlések és balegyenesek,ugye:).

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Raywanhur:
Ne aggódj, a beszűkült fogalmazás remekül javítható, csak olvasni kell hozzá viszonylag sokat. Leírásokban, tájakban Fekete István verhetetlen, én imádom Krúdyt, mert időnként egészen zseniális mondatai vannak, de ha lett volna szerkesztője, valószínűleg oldalakat tudott volna húzni gond nélkül. A teljesen precíz mondatalkotásra remek Márai, na ott nincsenek felesleges cicomák, minden ott van és annyi, amennyi kell.
Nyilván a király Garcia Marquez, de hát ezzel nincs mit tenni smile
És ha már délamerikaiak, akkor Mario Vargas Llosa mindenképpen. Gábor is kipróbált egy-két llosás dolgot a Százháborúban, ezért is kedvelem.
A Csepp és tenger nekem az igazi kalandregény, amiben van minden ami kell, magaspolitika, családi hercehurcák, feszültség, remekül adagolt új Ynev-elemek, pörgés. Gorduin is emberi, ésatöbbi. Klafa.
Más:
Ha előtte olvasod, hogy a TVÁ csajos regény, akkor bele sem kezdesz? Az is tud izgi lenni, ha két nő küzd az életéért kevesebb kardozással, ehehe... Én nem gondolnám bizarrnak, mindegy is.
Az a Darázsgyár Iain Bankstől.
de valóban ízlések és balegyenesek...

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Akkor is elolvastam volna.Amin Dv meg M* logó van azt elolvasom,ennyi bizalmat megelőlegezek.Lehet gátlásos vagyok,vagy maradi de női főhőssel nem tudok azonosulni.Azt inkább egy elérendő célnak egy társnak vagy épp ellenségnek tudom elképzelni de lehet,hogy soviniszta vagyok:).

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Szervusz Péter,

a felsorolt alkotók nekem is szívem csücskei, de én Dél-Amerikához odabiggyeszteném Borgest, a magyar vonalhoz meg Szerb Antalt, viszont ezek már magán perverziók. big_smile

A te munkásságodhoz, - ha már erre vágyik az írói szív  smile - : mint szerintem sokaknak, nekem is meghatározó a Toronnal és Kyr Birodalommal kapcsolatos alkotói tevékenységed - bár tenném gyorsan hozzá, hogy a legutolsó művedet nem olvastam - ellenben nekem pont a nem Ynevhez kapcsolódó regényed tetszett az egyik legjobban. Bár tudom, hogy hazánkban nem könnyű brandeken kívül élni, de, ha elfogna megint olyan kiváló ihlet, mint akkor; egy olvasóval egészen biztosan számolhatnál. smile

Utoljára P. szerkesztette (2011.08.16. 21:48:48)

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Üdv!

boomen írta:

Nyilván a király Garcia Marquez, de hát ezzel nincs mit tenni smile
És ha már délamerikaiak, akkor Mario Vargas Llosa mindenképpen. Gábor is kipróbált egy-két llosás dolgot a Százháborúban, ezért is kedvelem.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm... Ezt annyira jó volt olvasni!

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Mynheer Boomen elkötelezettsége a latin-amerikai irodalom iránt közismert. Még azt a bravúrt is sikerült véghezvinnie, hogy egy gorviki enklávé ábrázolásához sikeresen merített ihletet Nicolas Guillén verseiből. smile

@Raywanhur: Igenis hímsoviniszta vagy! smile A fantasy-irodalom tele van karakteres női főhősökkel, egyáltalán nem számít bizarrnak vagy különlegesnek a szerepeltetésük.

Kicsit át is ruccantam példákért az lfg.hu Mesélői sarok/Hard fantasy fórumára, ahol drága műhelyvezetőnk egyszer már csokorba szedte őket.

Kornya_Zsolt írta (2011.06.20):

Jirel of Joiry (by C. L. Moore)
http://www.swordandsorcery.org/breview-Jirel.asp

Lady Ywain (by Leigh Brackett)
http://leighbrackett.blogspot.com/2010/ … leigh.html
http://www.cthreepo.com/book-reviews/th … ckett-1953

Dark Agnes de la Fere (by Robert E. Howard)
http://www.violetbooks.com/swordwoman.html

Red Sonja (by Thomas, Smith & Tierney, based upon Robert E. Howard)
http://conan.wikia.com/wiki/Red_Sonja

Tomoe Gozen (by Jessica Amanda Salmonson)
http://fantasywithbite.livejournal.com/212705.html

Raven (by Richard Kirk [Robert Holdstock & Angus Wells])
http://www.goodreads.com/book/show/1954 … s_of_Chaos

Del (by Jennifer Roberson)
http://seemichelleread.blogspot.com/201 … erson.html

Starhawk (by Barbara Hambly)
http://www.barbarahambly.com/interview5.htm
(ez egy fiktív interjú, amelyben a hősnő fejti ki véleményét a tulajdon szerzőjéről!)

Frost (by Robin W. Bailey)
http://ebookstore.sony.com/ebook/robin- … 0000047004

És ez még csak a fantasy hagyományosan „legmacsósabb” irányzatából… Ha elkezdenénk példákat válogatni a többiből is, a lista a lap aljáig nyúlna.

A felsorolt hölgyek egyébként Lady Ywain kivételével mind főhősök, egész ciklusok épülnek rájuk; Lady Ywain alakjábán pedig formabontó módon egyesülnek a Raywanhur által emlegetett aspektusok, amennyiben egyszerre meghódítandó szerelmi partner, harcostárs és ellenség a főhős számára.

Ismertető a Rhiannon kardja c. regényről, amelyben Leigh Brackett (maga is női szerző) Matt Carse és Lady Ywain kalandjait beszéli el:

http://carcosa.blog.hu/2011/01/29/rhiannon_kardja

Utoljára Tükörálarc szerkesztette (2011.08.17. 01:33:22)

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Köszönöm az információkat.Elég szép mennyiség de azt hiszem A Darázsgyárnak nekiugrok,nagyon komoly kis részletet olvastam belőlle,utána sorra befalom a többit is.

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@P.:
Köszönöm a biztatást, mindig öröm valakivel találkozni, akinek bejött az Esőhozó.  big_smile Ha csak ezen múlna, már régen nekiláttam volna a folytatásnak, ahogy egy barátom mondaná, már készen van, csak le kell írni...
Remek magán perverzióid vannak, s ha már, akkor én odabiggyeszteném a kubai Alejo Carpentiert is. Ha valaki szereti a barokkos körmondatokat, akkor igazi csemege az öreg.
A Tűzönvízent is szívesen ajánlom, ha már lehetőségem adódott. Többek között a szerkesztésnek köszönhetően egész pofás szöveg lett belőle. Igaz, én azt hittem, amikor kész lett, hogy egy pörgő kalandregény, de hát nem.
@Puma:
Igazán nincs mit, ez a legkevesebb. smile

Llosa valóban brilliáns, egészen meglepő, hogy mindig előjön valami dramaturgiai újítással (ahogy az igehalmozással mozgatja a szereplőit a párbeszédek közben a Pantaleonban, az egyrészt meglepő, másrészt remek, a Julia néni és a tollnokban a közepéig nem is tudja az ember, hogy most pontosan hogyan is állnak össze a szálak, aztán... az egyik legjobb nyomorúságos vámpírtörténet pedig, amit valaha olvastam, a Halál az Andokban)
@Raywanhur:
Hajrá, sok sikert a Darázsgyárhoz, az egyik legpompásabb, beteg, aberrált regény, amihez volt szerencsém!
S csak egy-két bizarr még, ha már így előkerültek:
Viktor Pelevin: Az agyag géppuska, Vlagyimir Szorokin: A jég. Ez utóbbi egészen remek minimalista szöveget produkált. Mind a kettő simán lehetne fantasy, gondolom az irodalomtörténészek szívük szerint valami szürreális-féle kategóriába szorítanák. A latin-amerikaiakra is inkább kitalálták a mágikus realizmust...
eh, mindegy...
oroszokat, oroszokat, oroszokat!
és ne a spájzba...

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Vissza a feminista vesszőparipámhoz... smile

boomen írta:

Az is tud izgi lenni, ha két nő küzd az életéért kevesebb kardozással, ehehe...

Nekem tetszett a Tűzön, vízen, árnyékban, de ha már annyi nő van benne, hiányoltam közülük legalább egy markánsabb, szikárabb, kevésbé körmönfont (ám nem kevésbé rohadék) karaktert. Valami ilyesmit, Robert E. Howard után szabadon dramatizálva:

FRANCOISE: Istenem, te is nő vagy! Kegyelem! Ne bánts!
AGNES: Mit nyafogsz? Csontod törted tán az eséstől?
FRANCOISE: Nem, csak megütöttem magam. De szegény lovam...
AGNES: Nagyon sajnálom, nem szokásom ártatlan állatokat ölni. A lovasára céloztam.

Szóval, szerintem egy ilyen hölgy elkelt volna a regénybe. smile De egyébként thumbs up, így tovább!

Utoljára Tükörálarc szerkesztette (2011.08.19. 06:10:57)

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Tükörálarc:
Igen, egy ilyen még elfért volna, s ha életben van, talán a vén concitator felesége lehetett volna az illető. Bevallom nem terveztem alapból sem ennyi nőt bele, azután egyszer csak ott lettek és figyelni kellett rájuk. Hogy a három nővér markánsan más legyen például. Az elején még azt sem hittem volna, hogy az orwellánus anya is így előtérbe kerül.
Majd csinálunk egy másik csajos sztorit vmikor, és abba kerítek egy szikárabb rohadékod a kedvedért big_smile 
Köszönöm a biztatást, én a ti műhelyeteknek gratulálok a munkáért. Amit csináltok, az hiánypótló, régóta várt és profi. Szeretem, amikor Zsoltnak van kedve dolgozni és értelmét is látja, olyankor képes irodalomtörténeti dolgokat összehozni.
Ha találkozol vele, üdvözletem küldöm, alkalmasint megihatnánk valamit...

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@boomen: Kösz szépen az elismerő szavakat! Ma éppen Carcosa-játékot tartunk, úgyhogy lesz alkalmam átadni Zsoltnak az üzenetedet... smile

Utoljára Tükörálarc szerkesztette (2011.08.20. 15:01:09)

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@boomen:
A tűzön vízen, árnyékban.

Elolvastam. El kell ismerni, hogy jó könyv. Mégse tetszett.
Egy Orwella karakternek nem tudok szurkolni, nem tudok vele azonosulni. Sose tudnám újraolvasni, így megy antikvárba.
Sajnálom, mert tudom, hogy jó könyv, de egyszerűen képtelen voltam megszeretni...

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

@Boomen:Visszakanyarodok egy korábbi írásodhoz.Azt írod,nem csaptál le sok labdát a jó széllel toroni partra kedvencben.Ez számomra legalábbis,egyáltalán nem baj.Ha elolvasok egy könyvet és az tetszett,akkor mindig tovább gondolom,mi történt a szereplőkkel utána,vagy barbár módon az olvasás közben kiegészítem a fantáziámmal a regényt.
A nagyon megmagyarázott dolgokat pl. én nem szeretem,ösztönből hozzáadom a magamét egy könyvhöz,mégha ez kicsit kifordítja is a művet a mederből,ahova terelték.ez nem tudatos,egyszerűen csak jön.Szeretem a balladai félhomályt:)

Pelikán elvtárs,a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

Hozzászólás: Gáspár Péter írói fóruma

Árnyalnám valamelyest Dreid2 véleményét, hiszen a történet másik fele egy szerethető Kyr nemes kisasszonyról szól, akivel teljesen érdekes dolgok történnek, tetszett. Az orwellánus fele nekem sem, de respekt: egy Orwella hitű karakter főszereplővé tétele mindenképpen merész, és hangulatos húzás.

A könyv maga mindenesetre a polcomon marad.