Hozzászólás: Társasjáték

Íme a készülő M* társas saját fóruma, ahol Ricco a házigazda.
Itt elérhetik/megszólíthatják őt és egymást is mindazok, akiket a téma megmozgatott.

 

Hozzászólás: Társasjáték

A fentebb említett táblás játékról lehet már valamit tudni?

"Amdiss eudo sinawarthen." Áldozat lészen diadalmunk.

"If you steal from one person, that's plagiarism… If you steal from a lot of people, that's research."  George R.R. Martin

 

Hozzászólás: Társasjáték

@lightningrider: még nem - ezek gleccsertempójú dolgok. Igyekszem utolérni Riccót, hátha hajlandó lesz olyasmit is elmondani, amit nekem, nélküle, nem lenne illendő.

Ami a grafikai tartalmakat illeti, szépen haladunk: a shadoni után tegnap összeállt a gorviki címertan alfa verziója is. A Garmacor vére megjelenésekor felkerülnek majd ide; lehet őket használni/alakítani/nem használni ízlés szerint.

 

Hozzászólás: Társasjáték

Köszönöm a választ! A gleccser lassan halad, de feltartóztathatatlanul (reméljük).  smile

"Amdiss eudo sinawarthen." Áldozat lészen diadalmunk.

"If you steal from one person, that's plagiarism… If you steal from a lot of people, that's research."  George R.R. Martin

 

Hozzászólás: Társasjáték

Üdvözletem.

Rengeteg jó hír látott napvilágot az utóbbi időben, de ami igazán felkeltette az érdeklődésemet az a készülőben lévő társas.
Számomra nem kérdés, hogy igényességét tekintve( mint maga a M* is) túl foglya haladni a többi táblás játékot. Remélem, hogy stratégiáját tekintve is a nehéz kategóriába fogják sorolni.
Véletlen(vagy nem) hogy pont nemrég beszéltünk ismerősökkel arról, milyen jó is lenne egy ilyen táblás M*játék, hát a kezdeti lendületet kihasználva neki is ugrottuk összedobni a fejünket, és alapul vettük az általunk legösszetettebbek ismert társast, és azt vettük alapul, így a szerencse faktort próbáltuk lecsökkenteni és stratégiát növelni. Csak pár elgondolás-elképzelés, de ha úgy gondolják, hogy érdekes lehet nagyon szívesen megosztom.

További kellemes napot mindenkinek.

"Yankar a gyáváké. Az igaz toroniak meghalnak a Birodalomért."

 

Hozzászólás: Társasjáték

@lightningrider: *update* Beszéltem Riccóval; jövő hónap elején újabb demó lesz a DV-ben. A többit elmondja ő... remélhetőleg mielőbb. smile

@Luchyuss: Ricco remélhetőleg ott lesz az új Garmacor könyv bemutatóján. Ha te is beugrasz, bemutatlak neki.

 

Hozzászólás: Társasjáték

Köszönöm a frissítést! Ricco neve ismerősen cseng az ETK-s négyoldalas karakterlapról...  smile  Remélem a társasjáték jól sikerül (én inkább az asztali RPG-t részesítem előnyben, bár mostanában kissé hamvamba holtam).

"Amdiss eudo sinawarthen." Áldozat lészen diadalmunk.

"If you steal from one person, that's plagiarism… If you steal from a lot of people, that's research."  George R.R. Martin

 

Hozzászólás: Társasjáték

Köszönöm, megtiszteltetésnek veszem. smile

"Yankar a gyáváké. Az igaz toroniak meghalnak a Birodalomért."

 

Hozzászólás: Társasjáték

Sziasztok!

Dacher „Ricco” Richárd vagyok András régi kollégája még a régi időkből, amikor volt szerencsém Vele együtt formázni Ynev kialakuló arcát. És most, sok évvel később ismét együtt dolgozhatom Andrással egy Manifesztációs Háborút alapjául vevő táblás stratégiai társasjátékon.

Mondanék akkor pár dolgot a fentebb említett társasról, ha már hál istennek, ennyien érdeklődtök utána. Mint ahogy azt már András is írta a Manifesztációs Háború lesz a játék témája, és ebből szervesen következik a kooperációs játékmód. Senkit nem fog meglepni, ha azt mondom, hogy az amundokat irányító játékosnak nem lesz könnyű dolga, hisz mindenki más az ellenfele lesz. Ettől függetlenül a szövetségesek sem dőlhetnek hátra, mert ha nem hangolják össze egységeik mozgását, bizony hamar rájönnek, hogy egyedül fikarcnyi esélyük sincs a szervezett és fanatikus amund hadak ellen.

Az alapelv egy hagyományos körökre bontott stratégia játékrendszer, ahol a játékosok egy-egy ország hadseregének egységei segítségével, harcok sorozatával és természetesen némi szerencsével igyekeznek a háborút megnyerni és ezáltal a manifesztációt, megakadályozni.

A játékosok feladatai röviden a következők:
- Országuk gazdaságának menedzselése évről évre
- Hadseregük felépítésének megtervezése és azok mozgatása a térképen
- A játékban található erőforrások és speciális lehetőségek kiaknázása

Mindezek mellett ne felejtsük el, hogy Ynev világán vagyunk, ami magában hordozza a varázslatok és isteni erők megnyilvánulásának lehetőségét a csatákban wink

Ha valakit kicsit bővebben is érdekel a téma, kérdezzen nyugodtan, igyekszem válaszolni, anélkül, hogy túl sokat áruljak el, nehogy elvesszen a meglepetés ereje.

 

Hozzászólás: Társasjáték

Szia

Hány játékos játszhatja minimálisan, maximálisan? ( Az érdekel főleg, hogy kétszemélyes játékra alkalmas e) Muszáj valakinek az amundokkal lenni?

 

Hozzászólás: Társasjáték

@Dreid: Jelenlegi állás szerint 2-5 fő játszhatja a játékot. Személy szerint már próbáltuk ketten is, nem könnyű feladat, de természetesen nem lehetetlen. És igen, mindenképpen kell valaki az amund seregek irányításához.

 

Hozzászólás: Társasjáték

@Ricco: Üdv! Hú, hát így hirtelen kismillió kérdés jutott eszembe, de megpróbálom leszűkíteni kettőre. smile
A játékban szereplő harci egységeket jelképező figurák/miniatúrák (ha lesznek egyáltalán), kidolgozásukat tekintve a híresebb terepasztali stratégiai játékokra (Warhammer, Warmachine stb.) hajaznak majd, vagy inkább a Fantasy Flights Games társasaiban is fellelhető bábukra?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a különböző frakciók seregei mennyire lesznek variálhatóak, szabadon összeállíthatók, s ezeknek összetételét szabályok rögzítik-e majd? Vagy csak limit lesz megadva, s azon belül bármit szabad?
Előre is köszönöm a választ! És sok sikert, illetve kitartást kívánok a további munkához! smile

Ki eltörsz egy tárgyat, hogy megtudd, mi az, letértél a bölcsesség útjáról. - J. R. R. Tolkien

 

Hozzászólás: Társasjáték

@Ricco: Nekem is volna egy kérdésem; arra vagyok kíváncsi, hogy a társas mennyire lesz kompatibilis a szerepjátékkal? Gondolok itt arra, hogy anno a Shuluri viadalhoz voltak Első Törvénykönyves szabályok. Nem mintha lett volna alkalmam szerepjáték közben kipróbálni, csak érdekel. Tudod, rengeteg megalomániás, diktátorhajlamú JK rója Ynev földjét, az Új Tekercsekben emlegetett csatarendszerről álmodva, hogy végre szabályosan is bele dózerolhassa a fél világot az óceánba. smile

Wyrd bið ful ãræd.

 

Hozzászólás: Társasjáték

Glendower!
Te valakit mindenképpen bele akarsz dózerolni az óceánba!
Dicséretes hozzáállás!
Üdv,
vg

Ja! Hajrá táblás játék!

Utoljára a mongúz szerkesztette (2011.02.15. 23:51:01)

"Életében egy a cél, utód legyen amíg él.
Fészke villám, álma vér, mindig rabol sosem kér."

 

Hozzászólás: Társasjáték

@a mongúz: Igen, vannak ambícióim... big_smile

Wyrd bið ful ãræd.

 

Hozzászólás: Társasjáték

Hali Ricco, üdvözletem!

Játék nekem is felkeltette az érdeklődésem. Így lenne pár kérdésem:
- Aki amundokkal van teljesen ki van közösítve? Mint a Deltavision/FFG-Odalent társasjáték esetében a Mesélő? Esetleg olykor lázadó kráni segítene az amundoknak...
- Komoly stratégiát igényel v. Árnyékháború szintű könnyedebb?
- Harcrendszere végtelenül egyszerű? (d6 + módosítók (varázslat/helyrajz/tám-védő/faj) mint mondjuk egy régi játék Varázstorony esetében v. butább Rizikó?)
- Gazdasági részek interaktívitás hordoz? Némi gazdálkodás másokkal (Catan v. Puerto Rico big_smile szinten?)
- Igen a kivitelezés is jó kérdés volt, nagyon látványos kártyák v. hangulatos-3D-s bábúk?

üdv.
GLAD

"Lehet, hogy ez a világ egy másik bolygó pokla" Aldous Huxley

 

Hozzászólás: Társasjáték

@Konstantin:
Az egységeket kártyalapok fogják szimbolizálni, amik szervesen kötődnek majd, mind kivitelezésben, mind stílusban a már eddig megszokott minőséghez.

Terveink szerint lesznek minden ország számára és kimondottan csak egy adott ország számára használható seregek a játékhoz. Ezeket lehet majd keverni egymással, de lesznek rá szabályok, amiket mindenkinek be kell tartani.

@Glendower:
Nem áll szándékunkban keverni a szerepjáték szabályait a társaséval. Különálló rendszer lesz, ami magában hordozza a szerepjátékból ismert elemek egy részét (pl.: lesz Támadó Érték, vagy mondjuk azt, hogy tízoldalú kockát, kell használni)

@GLAD:
Igen, alapvetően az amundok csak magukra számíthatnak a harcban, de azt, ahogyan Te is írtad mindig lesznek lázadók, akik megpróbálnak a szerintük győztes oldal mellett harcolni.

Az emberek különbözőek, ezért az, hogy nehéz vagy könnyű a játék mindenkinek magának kell majd eldöntenie smile . Én magam az arany középút híve vagyok, hogy ez mennyire lesz sikeres a kész játéknál, még nem tudom.

A harcrendszert igyekeztük leegyszerűsíteni, úgy hogy még nem menjen a játék élvezhetőségének rovására, de ne kelljen háromnegyed órát azzal tölteni, hogy kiszámoljuk egy csata végeredményét. Azért a Rizikónál bonyolultabb lesz smile .

Gazdasági rész csak mellékszereplőként fog feltűnni, amolyan fűszerként a főételen.

A kivitelezésről már szóltam feljebb.

 

Hozzászólás: Társasjáték

@Ricco
Köszönöm a válaszokat. smile Ha nem probléma kérdeznék még.
-Körülbelül egy játék mennyi ideig fog tartani? 4-5 óra elég speciális réteget fog vonzani, 2-3 óra az ideális úgy vélem.
-1 játéktábla lesz v. a játékosoknak is lesz kis külön "rendszer" felületük (karaktereknek,gazdasági részeknek,stb)?
-Licit jellegű hatások? (X erőforrással megszerezhető Y hatás, de azé lesz aki többet ad érte)
-Melyik fázisában tart a játék? Lassan végéhez ér a tesztelés s a grafika is lassan kész s idővel nyomda? big_smile

Köszönöm! smile

üdv.
GLAD

"Lehet, hogy ez a világ egy másik bolygó pokla" Aldous Huxley

 

Hozzászólás: Társasjáték

Üdv!
Ricco, még pár kérdés, csak hogy ne unatkozz.  smile

Engem elsősorban a vizuális megvalósítás érdekelne.
Tehát:
1.)  Lesz-e terepasztal és ha igen, akkor (a lá WH40K) építhet-e magának is az egyszeri játékos?
2.) A kártyákat a már jól ismert Kiválasztottakat is jegyző grafikusok fogják jegyezni, vagy jönnek újak? Esetleg várható-e a Boros-Szikszai páros visszatérése?
3.) Lesznek-e (szintén WH40K mintára) Codexek a különböző országokhoz?

Hirtelen csak ennyi jutott eszembe. smile

Bye:
David R. Blake

"… soha nem lenne szabad arra gondolnom, hogy a győzelem képtelenség. Elég csak erre gondolni – és máris vesztettél."
"...A vodka a lélekhez szól. Akkor ha már nagyon, de nagyon fáj."
                                                             /Szergej Lukjanyenko:Éjszakai őrség/

 

Hozzászólás: Társasjáték

Ahoj!

Át tudnátok rakni ide az eddigi hozzászólásokat? smile

- Nemzetközi szintre akarjátok emelni a játékot? Mondhatni kellő támogatása van?
- Kiegészíthető alapjáték a terv?
- "Küldetések" lesznek mely segítik/hátráltatják a játékost  v. ennyire nem bonyolítjátok meg?

"Lehet, hogy ez a világ egy másik bolygó pokla" Aldous Huxley

 

Hozzászólás: Társasjáték

A seregen belül a csapattesteket önállóan lehet majd mozgatni, és lesznek különleges képességeik/harcértékeik? Konkrétan arra gondolok, mi történik, ha egy amund gyalogszázad összecsap egy szakasz enysmoni íjásszal...

"Amdiss eudo sinawarthen." Áldozat lészen diadalmunk.

"If you steal from one person, that's plagiarism… If you steal from a lot of people, that's research."  George R.R. Martin

 

Hozzászólás: Társasjáték

@GLAD:
- A mi terveinkben is a kb. 3-4 órás játékidő szerepel, de ezt egyelőre még nem sikerült ennyire leredukálnunk smile

- Egy nagy játéktábla lesz Ynev déli részével, amin a csaták zajlanak, és igen lesznek minden játékosnak saját, úgymond „Országtáblája” amin hasznos információk és egyéb adatok lesznek feltüntetve.

- Jelen állás szerint lennénk ilyen hatások, de ez még nem végleges, hisz a játék alapvetően kooperatív módban fog működni és valószínűleg a szövetségesek megbeszélnek és csereberélnek egymás között, ami nem teszi szükségessé a licitet.

- Mint ahogy azt már András is írta, még nagyon az elején tart a tesztelés is nemhogy a továbbiak smile

- A nemzetközi szint még odébb van, de úgy gondolom támogatásban már most sincs hiány

- Igen mindenképpen szeretnénk még, hogy sok kiegészítő jelenhessen meg a játékhoz.

- Most még nem lesznek ilyenek, de máris adtál egy remek ötletet a kiegészítőkhöz. smile


@David R. Blake:
1) Olyan terepasztal amilyenre Te gondolsz biztosan nem lesz.

2) A Grafikai rész még nagyon távol van, erről még csak nagy körvonalakban folynak megbeszélések.

3) Címerek valamilyen módón biztosan fel fognak tűnni a játékban. Ezek nagy része már készülőben van, Lásd András avatarját smile

@ lightningrider
A tervek szerint hadtestek lesznek, amikben meghatározott számú egységek vannak, és ezek együtt mozognak majd. Minden egységnek lesznek értékeik, és némelyik különleges egységnek még ezek mellé speciális képességeik. És a konkrét példádra válaszolva pedig azt tudom mondani, hogy az enysmoni íjászok nem járnak túl jól, ha ez a felállás bekövetkezik, mert mint tudjuk az amundok nem létszámukban veszélyesek, hanem mágikus képességeik teszik őket igazán komoly ellenféllé smile

 

Hozzászólás: Társasjáték

Köszönjük a választ!

A példa természetesen hipotetikus volt... smile

Elképzelhető, hogy a jelenlegi csapatok a későbbi kiegészítőkben színesednek, bővülnek? (Gondolok esetleg arra, hogy a differenciálatlan pyar gyaloghadtestből részletesen megrajzolt, leírt syburri, sempyeri, stb. hadak lesznek?

Ha a játék sikeres lesz, terveztek-e esetleg egy Észak Lángjait a 14. zászlóháború körülményeivel? (Az én szívem a Dwyll Unióban dobog). smile

"Amdiss eudo sinawarthen." Áldozat lészen diadalmunk.

"If you steal from one person, that's plagiarism… If you steal from a lot of people, that's research."  George R.R. Martin

 

Hozzászólás: Társasjáték

lightningrider írta:

...Ha a játék sikeres lesz, terveztek-e esetleg egy Észak Lángjait a 14. zászlóháború körülményeivel? (Az én szívem a Dwyll Unióban dobog). smile

Ennek, mármint a XIV. ZH-s kiegnek én is örülnék, de előbb egyáltalán ez jöjjön ki. smile
Ami a zárójeles részt illeti az aláírásod elég egyértelművé teszi. . smile

Ricco: Köszi a válaszokat.
Bár én a Codex alatt a különböző frakciókhoz tartozó szabálykönyveket értettem (legalább is a WH40K-ban így hívják őket).
Vagy ennyire nem akarjátok túlbonyolítani a dolgokat?

Bye:
David R. Blake

"… soha nem lenne szabad arra gondolnom, hogy a győzelem képtelenség. Elég csak erre gondolni – és máris vesztettél."
"...A vodka a lélekhez szól. Akkor ha már nagyon, de nagyon fáj."
                                                             /Szergej Lukjanyenko:Éjszakai őrség/

 

Hozzászólás: Társasjáték

David: Nehéz lenne eltitkolni... smile

És csak halkan merem suttogni: Ha a játék sikeres lesz, esetleg az RPG vonal is feléledhet?

"Amdiss eudo sinawarthen." Áldozat lészen diadalmunk.

"If you steal from one person, that's plagiarism… If you steal from a lot of people, that's research."  George R.R. Martin