Hozzászólás: Beszélgető

bűvdudás írta:

Sötét Ezredes; oké, ez nagyjából rendben volt bennem is (Opálhajós-holdleányok-Három Hold Nővérei /ugye?/).

Engem a Fekete-holdkelte, ez a "metafizikai jelenség" érdekel - pontosabban a kiváltó oka (már ha van ilyen, s nem egyszerűen csak "eljött az ideje"). No meg az, hogy miféle zavar(oka)t okoz a mágiahasználatban, s pontosan mi ellen is védenek azok a krallok?

Ezeknek a pontos miértjéről és hogyanjáról, ha jól tudom, egyedül Boomen (alias Gáspár Péter) fejében létezik átfogó kép, amit majd kifejt valamely Nyolcadkorról szóló kiadványban, amely azonban még odébb van. Hogy mennyivel, azt nem tudom...

Attól meg mindig meghalok kicsit, amikor - jobb híján - nekifekszel, s  kidolgozol valamit, amiről szűkös a forrásanyag; szíved-lelked beleadod, hogy megálljon a lábán - aztán, amint elkészülsz vele, mindjárt felbukkan a kanonizát változat (sosem előbb...), s hát a munkád szinte teljesen kárba vész... (ujjgyakorlatnak végülis jó lehet:)

Nagyon is ismerős szituáció... big_smile
A párbekezdéses szócikkekből nem igazán lehet elkapni az ország arculatát, így muszáj magunktól kitalálni valamit. Aztán később kiderül, hogy X regény szerint meg teljesen máshogy festenek a dolgok, mint ahogy elképzeltük.

 

Hozzászólás: Beszélgető

Sötét Ezredes;

a műkedvelő KM-eknek ez a sorsa: úgyis lemaradsz valamely forrásanyagról, ha a M' mellett mással is foglalkozol (amire, ugye, a legtöbb halandó rákényszerül... ).

Amin legutóbb agyaltam a Nagyfehérrel kapcsolatban, az a következő: mire is kell a Fej-/Embervadász-jelöltnek az Alvilág-ismeret (4. fok)? Aztán rájöttem: bizonyára ez foglalja magában a klánjának hagyományait (ideértve a saját jelbeszédüket ("vadásznyelvet"), mert erre semmilyen más Képesség/Képzettség nincs a rendszerben (hacsak nem kreálok egy erre kiterjedő "Ismeret" jellegű képzettséget, ami "természetesen" másodlagosnak minősül - ami meg nonszensznek minősül).

Szóval a d20-ban is van mozgástér - de a legtöbb esetben még az efféle apró csalásokra sincs szükség, mert a fejlesztők meg a teszterek elég jól odafigyeltek.

Azért nem ártana egy "alapkönyves" magisztérium, vagy valami hasonló. Vannak ugyanis olyanok, akik bajnokságokon is szívesen megméretőznének; ott meg a háziszabályokat hiába lengeted...

"... A mohos szobor alapján a Bűvdudás nyakigláb alak lehetett különös szemekkel. ..."